Yes! Je hebt voor een groene keuken gekozen! Maar wat dan?

2 05 2023 | Interiors

Je hebt een nieuwe keuken nodig! Je gaat naar de keukenleverancier en je hebt je voorgenomen om eens te kiezen voor iets anders dan wit, zwart of grijs in de keuken. Dat heb je nu wel eens gezien. Je zat er wel nog even over te twijfelen: het is natuurlijk wel een veilige keus….

Toch besluit je te kiezen voor iets anders! Je kiest voor een mint groene keuken! Je werd instant verliefd op deze mooie kleur toen je een staaltje zag liggen in de winkel. Deze kleur past namelijk veel beter bij wie je bent! 

Vol enthousiasme ga je weer terug naar huis. Je ziet jezelf al koken in deze keuken en je kan niet wachten om je vrienden en familie te verwelkomen in je huis. 

Bij thuiskomst breekt je toch het angstzweet uit: want waarmee gaan we die keuken eigenlijk combineren?! Is dit niet veel te heftig voor in huis? 

Het overkwam een van mijn opdrachtgevers toen ze mij benaderden met de vraag of ik ze hierbij kon helpen. Ik was super blij dat ze het hadden aangedurfd om te kiezen voor een mintgroene keuken. Maar ik snapte ook dat ze het lastig vonden om er een geheel van te maken. Met alleen een mintgroene keuken ben je er immers nog niet om een sfeervolle woning te creëren.  

Ik maakte een 3D ontwerp waarin ik de groene kleur van de keuken nog een grotere rol gaf met een eye-catching tegeltjeswand naast deze groene keuken! Voor meer contrast koos ik voor zwarte details en een gouden behang voor een extra sparkle. Het resultaat is een persoonlijk en sfeervolle keuken geworden. Voor de bewoners voelt het nu aan alsof ze hun eigen restaurant hebben in hun huis! Hier nodigen ze maar wat graag hun vrienden uit! 

Door de groene kleur ook elders in de woning toe te passen is er rust en eenheid gecreëerd. Daarvoor hoef je dus zeker geen witte of grijze keuken te kiezen! Het is een misverstand dat je met kleur meteen een druk interieur creëert. Het gaat erom dat je kleur op de juiste manier toepast. En dat hebben we hier gedaan met deze mooie groene keuken.

Ook een nieuwe keuken nodig? Wil je wel eens wat anders dan grijs of zwart? Stuur me eens een e-mail met je persoonlijke kleur overpeinzingen. Ik help je heel graag! 

Amanda de Bruin

over Studio Yellow Block

Mijn naam is Marije: oprichter van Studio Yellow Block. Interieurontwerper, concept-designer en nieuwbouwspecialist. Ik help huiseigenaren en bedrijven aan een interieur waarin zij fijn kunnen leven en werken. Met een speels tintje, een vleugje kleur én vooral met oog voor hoe jij graag woont en leeft.

nieuwste posts op de Studio Yellow Blog