Het belang van maatwerk in je interieur: Creëer een unieke en persoonlijke ruimte

6 07 2023 | Interiors

Een interieur dat perfect bij jouw persoonlijkheid en levensstijl past, is erg waardevol. Je zal namelijk merken dat je je elke dag goed voelt als je thuis bent. En dat is heel belangrijk. Want als je je goed kan opladen in je eigen huis dan heb je genoeg energie voor je werk, gezin etc.

Een interieur creëren dat bij je past valt onder andere te realiseren door maatwerk meubelen toe te voegen aan je interieur. Door te investeren in maatwerk kun je een unieke en op maat gemaakte ruimte creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is en daardoor aanvoelt als een jas. In deze blogpost zal ik het belang van maatwerk in je interieur benadrukken aan de hand van een persoonlijk voorbeeld. Onlangs heb ik namelijk mijn eigen keuken verbouwd. Op deze plek stond oorspronkelijk de piano, maar die vond ik vrij zwart en glimmend en werd daardoor een te grote afleider in mijn interieur. Er ontstond daardoor het idee om de keuken te verlengen op de plek waar eerst de piano stond. Hier kwam een op maat gemaakt kastje waarin de tv verborgen is, en een eigen ontworpen lamp die boven de keuken hangt. Zo hebben we een interieur gecreëerd dat ons (ik en mijn vriend) werkelijk weerspiegelt en de ruimte optimaal benut. 

Before situatie: de zwarte piano nam veel ruimte in het interieur in

Optimaliseer de ruimte:

Een van de belangrijkste voordelen van maatwerk is dan ook dat je de beschikbare ruimte kan optimaliseren. Standaard meubels passen vaak niet goed in specifieke ruimtes, waardoor er kostbare leefruimte verloren gaat. Door een op maat gemaakt kastje te creëren, heb je de mogelijkheid om elke centimeter te benutten en slimme opbergoplossingen te integreren. Dit maximaliseert niet alleen de functionaliteit van de ruimte, maar zorgt ook voor een opgeruimd en georganiseerd interieur.

Een unieke esthetiek en beleving:

Een interieur dat op maat is gemaakt, is direct uniek. Niemand anders heeft dit namelijk. Mijn zelfontworpen lamp die boven de keuken hangt, is een perfect voorbeeld van een persoonlijk statement in mijn interieur. Door te kiezen voor maatwerk kun je materialen, kleuren en texturen selecteren die perfect passen bij jouw smaak en de gewenste sfeer in de ruimte creëren.

Duurzaamheid en kwaliteit:

Maatwerk gaat vaak hand in hand met vakmanschap en hoogwaardige materialen. Door te investeren in een op maat gemaakt interieur, krijg je meubels en elementen van hoge kwaliteit die ontworpen zijn om lang mee te gaan. Dit zorgt niet alleen voor duurzaamheid, maar ook voor een gevoel van waarde en trots in je interieur. Je kunt erop vertrouwen dat je investering niet trendgevoelig is en je jarenlang plezier zal bieden.

Door te kiezen voor maatwerk kun je je persoonlijkheid uitdrukken, de ruimte optimaliseren, een unieke esthetiek creëren en genieten van een duurzaam interieur. Dus durf te investeren in maatwerk en maak van je huis een weerspiegeling van jouw unieke stijl en smaak. Als ontwerper kun je bij mij terecht om meubelen op maat te ontwerpen. Ik zal dan in gesprek gaan met je om te achterhalen waar je nu tegen aanloopt en wat je wensen zijn. Daarna ga ik aan de slag om een uniek meubel voor je te creëren. Je kunt hierbij denken aan een kastje, maar het kan ook een complete keuken zijn. Ik maak niet alleen een ontwerp, maar kies ook de juiste materialen en kleuren voor de uitvoering. En ik leg de contacten met de interieur bouwers en of meubelmakers die deze klus uiteindelijk voor je gaan uitvoeren. 

Wil je hier meer over weten? Neem dan eens contact met mij op voor de mogelijkheden. 

Amanda de Bruin

over Studio Yellow Block

Mijn naam is Marije: oprichter van Studio Yellow Block. Interieurontwerper, concept-designer en nieuwbouwspecialist. Ik help huiseigenaren en bedrijven aan een interieur waarin zij fijn kunnen leven en werken. Met een speels tintje, een vleugje kleur én vooral met oog voor hoe jij graag woont en leeft.

nieuwste posts op de Studio Yellow Blog