interieuradvies voor bedrijven & conceptdesign

Studio Yellow Block: creative mind, analytical spirit

Zoek je iemand die een zakelijk interieur ontwerpt dat creatief én praktisch is en dat perfect bij jouw organisatie past? Of heb je een concept-designvraagstuk waarbij je creativiteit én analytische skills kunt gebruiken? Dan ben ik de creatieve en conceptueel denkende interieurspecialist op wie jij kunt bouwen. Schakel mij in voor interieuradvies voor bedrijven of voor conceptdesign.

interieurontwerp voor bedrijven & concept-designvragen

Een interieur zegt meer dan 1000 woorden. Het interieur is het eerste wat klanten, gasten of cliënten van jouw organisatie zien. Heb jij bijvoorbeeld een hip bedrijf dat de laatste trends nauwlettend volgt? Dan wil je dat jouw kantoor dat ook uitstraalt en niet alleen maar een ruimte tussen vier muren is.

Vanuit Studio Yellow Block werk ik als interieurontwerper en concept-designer. Ik realiseer een plek waar werknemer én klant graag zijn. Je interieur moet uitstralen waar jij voor staat, qua kleur, materialen en indeling. Bovendien moet je interieur passen bij hoe er wordt gewerkt. Daarom ontwerp ik interieurs voor bedrijven die functioneel én creatief én inspirerend zijn.

En heb je een concept-designvraagstuk op het gebied van interieur? Ook dan kun je op Studio Yellow Block bouwen voor verrassende creatieve concepten.

interieuradvies voor bedrijven

Ik verzorg interieuradvies voor bedrijven, bijvoorbeeld voor kantoorpanden of horecazaken. Daarbij combineer ik mijn praktische insteek en business-achtergrond in veranderprocessen met een flinke dosis creativiteit die ik als interieurontwerper altijd meeneem. Ik leef me in jouw brand-identiteit in en neem die mee bij mijn ontwerpen. Net als je praktische wensen natuurlijk. Zo ben je zeker van een interieur waar met plezier wordt gewerkt.

Ook de uitvoering van het interieurontwerp kan ik op me nemen. Als projectmanager kan ik offertes opvragen, het proces bewaken en vakmensen voor je inschakelen en begeleiden. Zo kun jij je focussen op je dagelijkse werk, terwijl alles op interieurgebied vlekkeloos verloopt.

concept-design

Ook ben ik er voor concept-designvraagstukken. Denk aan conceptontwikkeling voor winkels, interieur-trainingen ontwikkelen of interieurinspiratie delen met jouw medewerkers. Voordat ik interieurontwerper werd, werkte ik jarenlang als business-developer in de retail. Ik heb dus veel kennis van bedrijfsprocessen, ben een conceptuele denker en leef ik me in jouw bedrijf in. Dat gecombineerd met mijn creativiteit leidt tot concepten waar je zelf niet aan had gedacht.

Benieuwd of ik de juiste persoon ben voor jouw concept-vraagstuk? Neem contact op. Dan zoeken we dat samen uit.

analytical mind + creative spirit = Studio Yellow Block

Ik ga niet zomaar voor een tijdschriftwaardig interieur voor bedrijven. Voor mij staat voorop dat je medewerkers er prettig kunnen werken. Gasten, klanten of cliënten moeten zich op hun gemak voelen. Dat vraagt om goede werkplekken, fijne vergaderruimtes, een aangename koffieruimte en genoeg opbergruimte voor.

Daarom combineer ik twee bouwstenen die essentieel zijn voor interieuradvies aan bedrijven: een analytical mind en een creative spirit. Mijn ideeën zijn altijd gebaseerd op uitgebreid onderzoek. Wat past bij de kernwaarden van je bedrijf? Wat hebben je medewerkers, klanten of bezoekers nodig? Wat wil je uitstralen? Ik kom met een creatieve én uitvoerbare oplossing die past bij je bedrijf en bij hoe er wordt gewerkt. En waar klanten en medewerkers net zo enthousiast over zijn als jij.

wil je Het Nieuwbouw Handboek cadeau doen?

Ben jij een makelaar of projectontwikkelaar en wil je graag een cadeau geven waar jouw nieuwbouwkoper echt iets aan heeft? Doe dan Het Nieuwbouw Handboek cadeau. Zo heeft jouw klant alle kennis in huis over wat hem te wachten staat tijdens het nieuwbouwtraject. Neem contact op voor de mogelijkheden.

een blik op mijn portfolio

Werken doe ik graag. Mooi resultaat afleveren ook. Ik ben dan ook heel trots op deze projecten die ik eerder voor opdrachtgevers mocht oppakken.

Gebiedsontwikkelaar BPD

BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is met een oplevering van ruim 5.000 nieuwbouwwoningen per jaar een van de grootste Nederlandse gebiedsontwikkelaars. Ik maak voor hen als nieuwbouwexpert video’s over nieuwbouw en schrijf blogs rondom alles wat bij nieuwbouwwoningen komt kijken, bijvoorbeeld over meer- en minderwerk, lichtplannen en keukenontwerpen. Ook doet BPD elke nieuwbouwkoper mijn boek Het Nieuwbouw Handboek cadeau.

Online woonwinkel fonQ

fonQ is misschien wel de bekendste online woonwinkel van Nederland. Voor de fonQ-webshop heb ik de tak van online interieuradvies volledig opgezet. Van het concept tot de uitvoering heb ik alles samen met de business developer volledig uitgedacht. Daardoor kunnen klanten nu online interieuradvies aanvragen en zit een team van stylisten hier klaar om hen hierbij te helpen.

Traineeship voor woonwinkel Eijerkamp

Voor woonwinkel Eijerkamp heb ik een volledig traineeship samengesteld voor aankomende interieuradviseurs. Hiermee ontwikkelen medewerkers zich in 3 trainingsdagen tot volleerd interieuradviseurs. Ze leren alles over thema’s als kleur, materiaal, technisch tekenen, woonstijlen, klantwaarden en het toepassen van al die elementen in een klantgesprek. Ik verzorg zelf ook de lessen op locatie tijdens dit traineeship. Daarnaast krijgen de trainees coaching on the job van mij.

Ruimtelijk concept voor kantoor ABN AMRO (fictief)

Het hoofdkantoor van ABN AMRO op de Zuidas kreeg een nieuwe invulling. Het moest plek bieden voor tech-bedrijven en er kwamen 160 starterswoningen in het pand. Tijdens mijn studie ontwikkelde ik het ruimtelijke concept om het bestaande pand een nieuwe functie te geven: woningen voor starters en een creatieve hub waar kennis wordt gedeeld. Kortom: een minder formeel zusje van het hoofdkantoor. Ik maakte een indelingsplan voor de woonverdiepingen, tekende de creatieve meeting-spots uit en maakte een volledig ontwerp voor de koffiebar.

Wachtkamer verloskundigenpraktijk Mijn Vroedvrouw

Voor verloskundigenpraktijk ‘Mijn vroedvrouw’ in Amsterdam heb ik een nieuw ontwerp gemaakt voor de wachtkamer van de praktijk. Uit een onderzoek bij de klanten van de praktijk bleek dat de wachtkamer ruimte had voor verbetering: ‘de bankjes zaten niet zo lekker en de wachtkamer voelde niet zo prettig aan’. In het nieuwe ontwerp is een zacht kleurenpalet gebruikt dat aansluit bij de huisstijl van de praktijk, en zijn meer ronde vormen toegepast die staan voor verzachting en vrouwelijkheid. Als eye-catcher vormt de grote bloesemboom, die naast de balie staat, een symbool voor nieuw leven. Lees meer over dit ontwerp in de blogpost die ik daarover schreef.

Interieurontwerp Theetuin ‘t Vosje en B&B

Voor de gezellige theetuin ‘t Vosje in Oostwoud ontwierp ik samen met de eigenaar het ontwerp voor het tuincafe en een van de b&b’s. Het ontwerp in landelijke stijl past goed bij de bijbehorende groene tuin. In het cafe is ook ruimte gekomen voor een aantal stellages voor interieur accessoires die de bezoekers van de theetuin kunnen aankopen. In het cafe worden ook diners gehost. Met slecht weer is de theetuin zo nog steeds toegankelijk voor gasten. 

over Marije Duijn: interieuradviseur voor bedrijven

Mijn naam is Marije Duijn. Een creatieve conceptdenker met een voorliefde voor kleur en humor in haar werk. Ik ben praktisch en rationeel, maar ook speels en innovatief. Als interieuradviseur voor bedrijven en conceptdesigner heb ik een creatieve, conceptuele én analytische insteek.

Ik startte Studio Yellow Block toen ik na een carrière in de retail zelf voor het blok stond. Blijf ik doen wat ik deed, of gooi ik het over een creatievere boeg? Zo werd Studio Yellow Block geboren. Sindsdien heb ik tientallen klanten begeleid bij het ontwerpen van een interieur, help ik bedrijven bij interieur- en conceptvraagstukken en schreef ik Het Nieuwbouw Handboek. Ook run ik mijn eigen Academy, waarin ik training geef op het gebied van interieur.

Hiervóór werkte ik jarenlang als business-analist in de retail. Daar hield ik me bezig met procesautomatisering, efficiënter werken en commerciële processen. Die kennis zet ik nu in als conceptdesigner en interieuradviseur voor bedrijven. Door de combinatie van businesskennis met mijn creatieve ontwerpbrein kom ik met ideeën die jouw interieur én je bedrijf naar een volgend niveau tillen.

Gezien in

Mijn missie: conceptuele ruimtes ontwerpen die aansluiten bij jouw visie en kernwaarden én waarin jouw personeel op een fijne manier kan werken.

Reviews

let me be your building block

Wil jij van jouw pand met vier muren een bedrijfsgebouw maken dat 100% past bij wat je wilt uitstralen? Of heb je een prangende concept-designvraag? Dan ben ik graag jouw interieurspecialist. Neem contact met me op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

plan je gratis intake in

faq
Voor wat voor projecten kan ik je inschakelen?

Als interieurontwerper en conceptdesigner geef ik interieuradvies aan bedrijven, retailers, praktijken en andere panden. Daarnaast ben ik in te zetten als conceptdesigner. Vanuit die rol help ik je bij concept-designvraagstukken. Denk aan het ontwikkelen van trainingen op het gebied van interieur, interieurconcepten die gerelateerd zijn aan maatschappelijke vraagstukken (zoals huisvesting), of andere uitdagende opdrachten.

Wat is het verschil tussen een stylist, ontwerper en architect?

Een stylist helpt bij de styling van een zakelijk pand en verzorgt dus o.a. de meubels, materialen, kleuren, etc. Zo maakt diegene er een mooi geheel van.
Ik ben zelf interieurontwerper en help je naast styling ook met de functies van ruimtes, de juiste indeling, de verhoudingen en maatwerk. Zo maak ik ook technische plattegronden en denk ik goed na over de loop- en zichtlijnen, de manier waarop je werkt en hoe we het interieur daarop kunnen aansluiten.
Daarnaast bestaan er binnenhuisarchitecten. Dit zijn interieurontwerpers met meer bouwkundige kennis. Door veel ervaring heb ik inmiddels ook heel wat bouwkundige kennis opgedaan. Ik kan je dus ook op dit gebied vaak advies en tips geven. Op dit moment volg ik een traject om de titel van interieurarchitect te krijgen.

In welke regio werk je?

Bedrijven in heel Nederland kunnen mij inschakelen voor interieuradvies of conceptdesign.

Ik woon zelf in Amsterdam, maar rijd graag naar bedrijven in andere delen van het land. Mijn ervaring is dat we waar nodig online of telefonisch kunnen schakelen. Uiteraard is het ook mogelijk om bij jouw bedrijf af te spreken.