toe aan een nieuw interieur? let’s make-over!

Ik creëer zonder grootse verbouwingen jouw droominterieur

Ben je uitgekeken op je huidige interieur? Passen de meubels niet meer bij je? Baal je van de onhandige indeling? Of zie je op tv de mooiste interieurs, maar ontbreekt bij jouw huis de wow-factor? Laat mij je interieur een make-over geven. Zonder grootse verbouwingen, maar met nieuwe meubels, kleuren en materialen creëren we een nieuw interieur dat bij jou past. Een interieur met kleur, speelse elementen en originele combinatie van prints & materialen.

een nieuw interieur zonder te verbouwen

Je staat voor het blok: je interieur past niet meer bij je, maar een grote verbouwing zie je ook niet zitten. Wat nu? Goed nieuws: voor een nieuw interieur is het niet altijd nodig om muren door te breken en al je spaargeld in een gloednieuwe keuken te steken. Wil jij wél een nieuw interieur, maar geen rigoureuze verbouwingen? Dan help ik je graag met een make-over van jouw huis. Ook als je net de sleutel van je (nieuwbouw)woning hebt gekregen, kan ik je huis omtoveren tot een persoonlijk interieur.

Wil jij graag een woonkamer en keuken waarin alles klopt? – ik help je aan een sfeervol interieur waarin alles bij elkaar én bij jou past.

plan je gratis intake in

steek jouw interieur in een nieuw (passend) jasje

Je huis moet een fijne plek zijn waar je kunt leven zoals bij je past. Je wilt een heerlijke loungeplek om bij te komen van werk, een keuken waarin ruimte is voor jouw kookkunsten en opbergplek om troepjes uit het zicht te leggen. Maar wat nu als dat alles het “net niet” is?

Laat mij sfeer en persoonlijkheid in je interieur brengen. Ik kan je bijvoorbeeld helpen als…

  • je woning en meubels niet meer passen bij hoe je leeft. Je wilt bijvoorbeeld een ruime gezinsbank, voldoende speelplek voor de kinderen of een grotere eethoek. Maar dan zonder grootschalige verbouwingen, zoals een nieuwe vloer. Wel wil je de rest echt goed aanpakken.
  • je interieur aanvoelt als een allegaartje van meubels die niet meer matchen. Je mist eenheid en wilt dat je interieur één geheel wordt.
  • je net in een woning bent ingetrokken. Mooi huis, leuke buurt, maar in het interieur ontbreekt nog persoonlijkheid. Het huis moet echt aanvoelen als jullie plek.
  • je kampt met ruimtegebrek: je mist opbergplek voor je boekencollectie, een thuiskantoor om in te werken, speelplekken voor de kinderen of iets anders. Je wilt meer uit de ruimte halen zonder meteen een uitbouw te laten maken.
  • je geen miskopen wilt doen of uren over de woonboulevard wilt struinen. Ik zorg voor een meubelplan en help je ook nog aan korting op de meubels.
kortom
Je wilt net zo blij worden van je interieur als van de woning zelf. Het moet niet zomaar een verzameling meubels zijn, maar een prachtig geheel.

Ha, dan zit je bij mij goed! Ik ben Marije van Studio Yellow Block. Interieurontwerper. Kleurenspecialist. Gek op kleur en dol op bouwstenen combineren tot een interieur dat sfeervol en persoonlijk is. Kan ik ook jou daarbij helpen?

plan je gratis intake in

Sta jij voor het blok wat je met woning moet? Laat studio yellow block je helpen met een make-over!

hoe werkt een make-over van je huis?

Ben jij niet meer happy met je huidige interieur? Dan kom ik je graag helpen om met een nieuw interieur je huis de wow-factor terug te geven. We kijken naar de huidige ruimtes en halen daar met kleine aanpassingen het meeste uit. Ik realiseer een compleet 3D-plan voor één of meerdere kamers. Natuurlijk afgestemd op jouw stijl en woonwensen.

Na een online intakegesprek waarin we je wensen bespreken, maak ik een offerte voor je. Als die je bevalt, gaan we samen aan de slag! We doorlopen de volgende 4 fases of een deel daarvan:

the site visit

Hoe ziet je woning eruit? Wat zijn je woondilemma’s? Waar loop je tegenaan en wat zou je graag anders willen? Ik kom langs om je woning te bekijken en eventueel in te meten. Ook kijken we uitgebreid wat jij zoekt. Zo kan ik een interieur creëren dat er mooi uitziet én dat past bij je leefstijl.

the lay-out

De indeling is heel bepalend voor je woning. Vaak kan die net wat efficiënter. Misschien is de indeling zelfs de kern van je woonprobleem. Je hebt bijvoorbeeld te weinig opbergruimte, vindt de zithoek te klein of mist een afgesloten kantoorruimte. Met wat aanpassingen is daar soms al snel iets aan te doen. Ik maak verschillende indelingsopties en bespreek die met je.

the look & feel

De indeling staat. Daarna start ik met een creatief concept voor The Look & Feel van je nieuwe woning. Ben je hier tevreden over? Dan werk ik dit plan helemaal uit. Ik help je bij de keuzes voor materialen, kleuren, meubels en afstyling. Van de keukentegels tot de kussens. Ik maak voor jou een compleet interieurplan, inclusief 3D-beelden. Ook krijg je van mij een shopping list met alle items uit The Look & Feel. Daarmee kun je direct naar de meubelwinkel zonder stad en land af te reizen voor dat ene item! Ook nog vaak met korting.

the execution

Dan is het moment daar: je nieuwe interieur. Wil je zelf geen omkijken hebben naar de uitvoering van de interieurplannen? Dan help ik je graag. Zodra het interieurplan staat, kan ik als projectmanager voor je aan de slag gaan. Ik zoek de beste vakmensen en plan de werkzaamheden in. Ook kan ik de meubels en accessoires met korting voor je inkopen. En ik kan zelfs de woning voor je afstylen, tot aan de vazen in de vensterbank aan toe.

Wat kost een make-over van je woning?  

Elke woning is anders, daarom kan ik dat vooraf nog niet direct aangeven. Na het online intakegesprek maak ik een offerte voor je die per ruimte in jouw woning is gespecificeerd. Een woonkamer met keuken is vanaf 2750 euro incl. 21% btw.
Tijdens de samenwerking bespreken we uiteraard ook het budget dat jij aan je nieuwe inrichting wil uitgeven.

Wat levert dit jou op? 

Een fijn thuis! Een sfeervolle woning waarin alles klopt. Een woning die helemaal voldoet aan je wensen en past bij jouw persoonlijkheid. Een kleurrijk huis dat niet te druk is en zeker niet saai. Een woning waar je je veilig en geborgen voelt en ook praktisch is. En dat terwijl je zelf ontzorgt was tijdens het proces. Geen miskopen, maar direct een huis dat aanvoelt als een geheel en echt van jou is! 

Gezien in
Mijn eigen boek

het Nieuwbouw Handboek

Een nieuwbouwhuis koop je van een plattegrond. Binnen de kortste keren krijg je al lastige keuzes voor je kiezen. Stopcontacten? Lichtplan? Een uitbouw? De keuken of badkamer casco laten opleveren? Help! Geen nood: ik schreef Het Nieuwbouw Handboek als jouw eerste hulp bij nieuwbouw. Lees hierin stap voor stap hoe jij je droomhuis creëert en inricht.

Reviews

over Studio Yellow Block

Interieurontwerper, concept-designer, nieuwbouwspecialist en liefhebber van kleur en chocola – ik luister naar elk van die titels. Maar noem me maar gewoon Marije. Ik ben de oprichter van Studio Yellow Block. Ik ben creatief en speels, maar ook lekker praktisch.

Een paar jaar geleden toverde ik onze betonnen blokkendoos (lees: nieuwbouwwoning) om tot een droomhuis. Vanaf de eerste bouwtekeningen tot aan de afstyling dacht ik alles uit. “Moet je daar niets iets mee doen?”, vroegen enthousiaste gasten toen ze het kleurrijke eindresultaat zagen op onze housewarming. En inderdaad, ik liet me omscholen van business-analist tot interieurontwerper.

Al voor tientallen klanten heb ik make-overs, verbouwingen en nieuwbouwtrajecten verzorgd. Daarnaast werk ik voor klanten als fonQ en Eijerkamp en mocht ik met mijn boek Het Nieuwbouw Handboek al meer dan 9.500  huiseigenaren inspireren. Ook jou help ik graag om je persoonlijke woonstijl te vertalen naar een interieur waarin jij met nog meer plezier woont.

toe aan een nieuw interieur?
ik help je!

Ben je helemaal klaar met jouw inspiratieblock en wil je jouw interieur de opfrisser geven die het verdient? Of heb je een andere interieurvraag en ben je benieuwd of ik daar raad mee weet? Plan dan een gratis video-afspraak in mijn agenda. Tijdens een gesprek van 30 minuten leren we elkaar kennen en kan ik daarna een offerte op maat voor je maken. Let’s meet around the block!

plan je gratis intake in

faq
Is het voor mij nodig om te verbouwen of is een make-over voldoende?

Wil je een compleet nieuwe dakkapel, een andere keuken of een uitbouw laten maken? Dan is een verbouwing nodig. Maar soms is een interieurmake-over al voldoende. Dat is het geval als je tevreden bent met de basis, maar wel toe bent aan een andere indeling, meubels en kleuren. Hiermee creëer je een nieuwe look die helemaal bij je past. 

We zijn uitgekeken op onze keuken. Is een make-over dan ook mogelijk?
Zeker. Je hoeft niet altijd een compleet nieuwe keuken te laten installeren om weer wél blij te zijn met je keuken. Andere frontjes, nieuwe muurtegels of een slimmere indeling met de eettafel geven je keuken al een compleet nieuwe look. Ik adviseer je hier natuurlijk graag over.
Wat kost een make-over?

Ik werk met offertes op maat, omdat ieders situatie anders is. De kosten hangen bijvoorbeeld af van het aantal kamers dat je laat aanpakken en van wat je woonwensen precies zijn. Na het eerste intakegesprek kan ik je een exacte kostenraming geven.

Wat is het verschil tussen een stylist, ontwerper en architect?

Een stylist helpt je bij de styling van een woning (de meubels, materialen, kleuren, etc.) om hier een mooi geheel van te maken. 

Ik ben zelf interieurontwerper en help je naast styling ook met de functies van ruimtes, de juiste indeling, de verhoudingen en maatwerk(kasten). Zo maak ik ook technische plattegronden.

Daarnaast bestaan er binnenhuisarchitecten. Dit zijn interieurontwerpers met nog meer bouwkundige kennis. Door veel ervaring heb ik inmiddels ook heel wat bouwkundige kennis opgedaan. Op dit moment volg ik een traject waardoor ik mezelf straks officieel interieurarchitect mag noemen (dit is in Nederland een beschermde titel).

In welke regio werk je?

Ik woon in Amsterdam, maar kan uiteraard ook buiten mijn geliefde stad mensen begeleiden bij een make-over van hun huis. Voor het bespreken van je woonwensen kom ik graag bij je thuis langs om je woning te bekijken. Los daarvan kunnen we diverse afspraken online plannen. Wil je elkaar graag face to face ontmoeten? Dan kunnen we ook afspreken in mijn studio in Amsterdam (maak er meteen een leuk dagje uit in het mooie Amsterdam van!).