nieuwbouwhuis inrichten: ik ben jouw nieuwbouw specialist

Van meerwerk-keuzes tot muurkleuren

Een nieuwbouwhuis is een blanco canvas: volledig naar jouw smaak in te richten en te stylen. Maar waar begin je? Ik help je bij alle keuzes rondom jouw nieuwbouwhuis inrichten. Vanaf het indelingsplan tot de kleinste accessoires.

een nieuwbouwhuis inrichten, een uitdaging?

Tja, best wel. Ik weet als nieuwbouwbewoner als geen ander dat een nieuwbouwhuis inrichten overweldigend kan zijn. Vlak na het tekenen van de koop-aannemingsovereenkomst kun je al keuzestress krijgen van alle ruwbouw- en meerwerkkeuzes die je moet maken.

Je staat voor het blok: kies je voor een trapkast, een extra uitbouw of misschien een dakkapel? Zijn er voldoende lichtpunten en zijn die op de juiste plek ingetekend? Stuk voor stuk keuzes die je pas kunt maken zodra je je woonwensen en indelingsplan helder hebt.

Daarom sta ik als nieuwbouwspecialist naast je vanaf het eerste begin. Ik help je aan een efficiënt indelingsplan en aan een interieur dat 100% klopt met hoe jij leeft. Zo voorkom je dat je straks stopcontacten tekort komt of struikelt over een kookeiland dat veel te groot uitvalt.

zoek jij een specialist die…

 • … jouw woonwensen vertaalt naar een praktisch en kloppend indelingsplan, zodat jij de ruimte optimaal benut? Zo blijkt opeens dat een afgesloten werkkamer wél past.
 • … je helpt bij alle lastige ruwbouw- en afbouwkeuzes die de koopbegeleider op je afvuurt?
 • …de hele meer- en minderwerklijst doorspit en adviseert waar jij je budget het beste in kunt steken? Een uitbouw? Een dakkapel? Of toch iets anders?
 • …meedenkt over hoe je toch een ligbad kwijt kunt in je woning en die alsnog een plek creëert voor je gedroomde kookeiland of voor de inloopkast waar jouw schoenenverzameling in past?
 • …nadat alle praktische keuzes zijn gemaakt ook een interieur kan ontwerpen met perfect passende meubels, kleuren en materialen? Zo loop jij niet gefrustreerd rond in meubelboulevards, voorkom je miskopen en straalt jouw interieur eenheid en persoonlijkheid uit.

plan je gratis intake in

kortom
Jij wilt van jouw gloednieuwe huis een plek maken waar je je vanaf het begin vertrouwd voelt. Passend bij hoe je leeft. Zonder zelf uren je hoofd te breken over technische keuzes en twijfels over kleuren.

Here I am! Marije van Studio Yellow Block. Nieuwbouwspecialist, interieurontwerper, kleurenkenner, enthousiasteling en degene die van jouw nog te bouwen betonnen blokkendoos een sfeervol en persoonlijk interieur maakt.

plan je gratis intake in

Geen stopcontact op de verkeerde plek en een licht- en schakelplan dat helemaal klopt.

hoe ga ik te werk bij het inrichten van jouw nieuwbouwwoning?

Het proces van een nieuwbouwwoning inrichten bestaat uit drie fases: The Fundamentals (voordat de bouw start), The look&feel (6-9 maanden voor de sleuteloverdracht) en The Execution (zodra je de sleutel hebt ontvangen). Je kunt mij inschakelen voor het hele traject of voor een deel ervan.

de werkwijze details

the fundamentals

Voorkom dat jij in je eentje belangrijke keuzes te vluchtig maakt. Mijn ervaring is dat je het meeste uit je woning kunt halen door direct nadat je bent ingeloot een interieurontwerper in te schakelen. Vanaf dit punt kan ik je in drie fases helpen.

1. het indelingsplan

Samen maken we keuzes over de ruwbouw en het meer- en minderwerk. We geven elke ruimte een duidelijke functie en kijken verder dan de standaardtekening. Mis je nog een werkkamer? Misschien kunnen we een slaapkamer opsplitsen of juist van twee slaapkamers één grote kamer maken. En droom je van een luxe ligbad dat op de plattegrond nog geen plek heeft? Dan kan ik je helpen om dit toch te realiseren.

Wil je graag een uitbouw? Staat de keuken op de juiste plek ingetekend of mag die een tikkeltje kleiner (koken is niet je hobby!) of juist groter (kun je eindelijk naar hartenlust taarten bakken!)? Samen komen we tot een efficiënt indelingsplan van jouw nieuwbouwhuis. Ook maken we keuzes over o.a. het verplaatsen van binnenmuren, keukenleidingen en een uitbouw. Zo kun je vóór de deadlines exact aan de bouwbegeleider doorgeven wat jij wilt.

2. het 3D-keukenontwerp

Bij nieuwbouw moet je al snel keuzes maken over de keuken, omdat dit bepalend is voor het leidingwerk. Direct naar een keukenleverancier stappen is niet altijd de beste optie, omdat die vanuit een winstgedachte kijkt. Ik bedenk graag een origineel keukenontwerp, waarbij ik focus op wat jij nodig hebt en wat bij je leefstijl past. Ook houd ik daarin rekening met de rest van je interieur. Zo blijft het keukenontwerp in balans ten opzichte van de andere woonfuncties in de ruimte.

Ik houd daarbij rekening met wat jouw wensen en leefstijl zijn. Ik kijk bijvoorbeeld naar zichtlijnen en looplijnen, en ik zorg voor genoeg opbergruimte en een werkblad dat groot genoeg is. Met mijn 3D-tekening ben je goed voorbereid op het gesprek met de keukenleverancier. In deze fase kijken we met name naar de indeling van de keuken en het leidingwerk. De kleuren en materialen zijn nu nog niet zo van toepassing.

3. de technische plattegrond

Daarna kijken we naar de technische details. Op basis van het indelingsplan neem ik de technische plattegrond onder de loep. Staan de lichtpunten wel op de juiste plek en zijn het er wel genoeg? Waar komen de lichtschakelaars en op welke manier worden de lampen geschakeld? We maken samen een doordacht plan voor de lichtpunten, lichtschakelaars, stopcontacten, loze leidingen en deurrichtingen. In een plattegrond teken ik dit alles uit. Zo geef jij moeiteloos al je keuzes door aan de bouwbegeleider.

look & feel

Nadat The Fundamentals zijn uitgewerkt en de bouw is gestart, nemen we even pauze. Zo’n 6-9 maanden vóór de oplevering ga ik graag weer voor je aan het werk. Dan kan ik een compleet interieurplan voor je maken. Dit start met een persoonlijk concept waarin ik mijn ideeën voor The Look & Feel graag met je bespreek. Als je daar een “Yes!”-gevoel bij krijgt, dan werk ik daarna in die stijl elke hoek van de kamer(s) uit.

Een compleet interieurplan bestaat o.a. uit:

 • een kleurplan met kleur- en/of behangadvies voor elke kamer en muur;
 • een advies voor de meubels (inclusief kleurkeuzes en materialen);
 • advies over de verlichting;
 • advies over passende accessoires;
 • een shopping list met alle meubels en accessoires;
 • de mogelijkheid om de meubels en decoratie via mij met korting te kopen;
 • eventueel een ontwerp voor maatwerk-kasten.

Het complete interieurplan maak ik visueel met 3D-renderbeelden. Zo zie je precies hoe jouw toekomstige nieuwbouwwoning eruit komt te zien. Ik kom bij je langs om het plan toe te lichten en geef je alle stalen mee. Zo wordt het interieur volledig jouw smaak.

the execution

Daarnaast is er de mogelijkheid om mij het projectmanagement te laten doen. Ik kan alles voor je uit handen nemen bij het realiseren van het project. Zo schakel ik voor jou met schilders, keukenleveranciers en andere professionals.

Ik vraag de offertes voor je op en leid alles in goede banen. Ik bestel alle meubels en accessoires met korting en laat ze leveren als de vaklui klaar zijn met schilderen en behangen. Zodra de grote elementen staan, kom ik langs met accessoires en zet de puntjes op de ‘i’. Jouw nieuwbouwwoning straalt warmte uit vanaf het eerste moment: geen slechte akoestiek of betonnen blokkendoos, maar een gezellig en persoonlijk interieur.

the fundamentals

Direct na het optiegesprek help ik je bij alle keuzes die je moet maken. Al voordat de bouw start. Van het leidingwerk in de keuken tot het lichtplan. De eerste stap is een plan voor de meest efficiënte indeling. Ook een 3D-keukenplan en de technische plattegrond kan ik voor je maken. Zo kun jij de woning volledig naar jouw wens laten bouwen.

look & feel

Zo’n 6-9 maanden voor de oplevering kun je me inschakelen om je complete nieuwbouwhuis in te richten. Ik help je bij de keuzes voor materialen, kleuren, meubels en afstyling. Van de badkamertegels tot de kussens. Je ontvangt van mij een compleet interieurplan, inclusief een shopping list.

the execution

Wil je zelf geen omkijken hebben naar de uitvoering van de interieurplannen? Ik help je graag! Zodra het interieurplan staat, kan ik als projectmanager voor jou aan de slag gaan. Ik zoek de beste vaklui en plan de verschillende werkzaamheden in. Ik koop de meubels en accessoires met korting voor je in en kom je woning ook nog afstylen.

investering

Wat het kost om mij in te schakelen voor de inrichting van je nieuwbouwhuis? Ik kan je een exacte inschatting geven na het gratis intakegesprek.

Dan lopen we samen door je plattegrond en wensen heen.

Een grove kostenindicatie is als volgt:

indelingsplan

Tussen €450 (voor een begane grond in een kleine woning) en €800 (voor een grote woning met meerdere verdiepingen).

keukenontwerp in 3D

€400

advies technische plattegrond: lichtplan, stopcontacten, etc.

€400 tot €600

the Look & Feel-plan voor gemiddelde woonkamer + keuken

(45-50 m2): vanaf € 2.000

the Look & Feel-plan slaapkamer

vanaf €550 (alleen in combinatie met een woonkamer)

the Execution

Op basis van uurtarief.

Als je de eerste 3 blokken samen als totaalpakket afneemt, ontvang je 5% korting.
Alle bovengenoemde prijzen zijn excl. 21% btw.

Situatie-vanuit-de-bouwNieuwe-situatie
D

Situatie vanuit de bouw

Veel loze ruimte rondom de trap

E

Nieuwe situatie

Efficiënte indeling met extra bergruimte

jouw nieuwbouwhuis laten inrichten?

Heb je net een nieuwbouwhuis gekocht? En wil je niet avond aan avond dubben over lastige keuzes, maar wil je wel een slim ingedeelde en mooi ingerichte woning? Laat mij je helpen om je nieuwbouwhuis in te richten.

Plan direct een gratis videocall in mijn agenda. In een half uur maken we uitgebreid kennis en bespreken we jouw woonwensen. Na dit gesprek ontvang je van mij een offerte op maat.

plan je gratis intake in

het nieuwbouw handboek

Een nieuwbouwhuis koop je van een plattegrond. Binnen de kortste keren krijg je al lastige keuzes voor je kiezen. Stopcontacten? Lichtplan? Een uitbouw? Help! Geen nood: ik schreef Het Nieuwbouw Handboek als jouw eerste hulp bij nieuwbouw.

Gezien in
Reviews

over Studio Yellow Block

Mijn naam is Marije en ik ken het overweldigende gevoel van nieuwbouw maar al te goed. Een aantal jaar geleden kochten mijn vriend en ik onze eigen nieuwbouwwoning. Het was een intens proces, maar ik vond het óók fantastisch leuk. Zelfs zo leuk dat ik op dat moment besloot om hier mijn werk van te maken en diverse opleidingen volgde tot interieurontwerper.

Zo werd Studio Yellow Block geboren. Ik specialiseerde me in nieuwbouw, schreef Het Nieuwbouw Handboek en heb tientallen klanten begeleid bij het ontwerpen van hun nieuwbouwinterieur. Daarnaast werk ik samen met diverse makelaars en voor o.a. de grootste gebiedsontwikkelaar van Nederland.

Wie ik nog meer ben? Praktisch, maar ook creatief. Een extraverte introvert met een grote voorliefde voor melkchocola (wel die zonder nootjes!) en met een flinke dosis enthousiasme. Vooral als ik mag doen wat ik het allerleukst vind: jouw woonwensen vertalen naar een nieuwbouwhuis waar jij straks met veel plezier intrekt.

Studio Yellow Block voor jouw interieurdesign?

Wil je van jouw huis meer maken dan alleen een ruimte tussen vier muren die toevallig jouw thuis is? Plan een afspraak in mijn agenda! Dan gaan we in een digitale call samen de diepte in over jouw interieurvraagstuk.

plan je gratis intake in

faq
Waarom is het belangrijk om een interieurontwerper er vanaf het begin bij te betrekken?
De keuzes die je maakt tijdens de bouw hebben grote consequenties voor je toekomstige interieur. Hoe eerder je doordachte keuzes maakt, hoe meer er straks mogelijk is om het nieuwbouwhuis helemaal naar jouw smaak in te richten. Bovendien voorkom je daarmee dat je nu keuzes maakt die later niet zo handig blijken te zijn. Ik help je bijvoorbeeld om op de juiste plekken lichtpunten en stopcontacten te laten maken.
Wij hebben ook hulp nodig bij het ontwerp van onze badkamer, kan dat ook?

Zeker. De badkamer komt tijdens het indelingsplan altijd ter sprake. Wil je in de beginfase ook al een 3D-plan laten maken voor de badkamer, net als voor de keuken? Dan kan dat natuurlijk, tegen een meerprijs.

Wanneer kan ik je het beste inschakelen?

Voor de eerste fase (The Fundamentals) kun je me het beste betrekken vlak nadat je bent ingeloot voor je nieuwe woning. Dan kan ik je adviseren over de vele keuzes die je te maken hebt, bijvoorbeeld over de plek van de binnenmuren en het meerwerk. Wil je mij inschakelen voor de styling (Look & Feel)? Dan kun je dat het beste 6-9 maanden voor de oplevering doen.

Wat kost het om een nieuwbouwhuis door jou te laten inrichten?

Ik werk met offertes op maat, omdat ieders situatie anders is. Na het eerste intakegesprek kan ik je een exacte kostenraming geven.

Waarom is er een pauze tussen de fase van The Fundamentals en The Look & Feel. Kan dit niet allemaal in één keer?

Mijn ervaring is dat de deadlines van de bouw in het begin erg overweldigend zijn. Het is goed om je dan met name bezig te houden met praktische overwegingen. Daar help ik jou moeiteloos doorheen. Daarna duurt het soms nog twee jaar voordat de woning is gebouwd. In die tijd doe je vaak nog allerlei inspiratie op, die je wellicht wilt vertalen naar je nieuwe woning. Daarom is het goed om pauze te nemen en pas 6-9 maanden voor de sleuteloverdracht verder te gaan. We kunnen het interieurplan dan helemaal afstemmen op jouw voorkeuren. 

Wil je wel heel graag The Fundamentals en The Look & Feel direct op elkaar laten volgen? Dan kunnen we tijdens het intakegesprek kijken wat daarin handig is.

Wat is het verschil tussen een stylist, ontwerper en architect?

Een stylist helpt je bij de styling van een woning (de meubels, materialen, kleuren, etc.) om hier een mooi geheel van te maken. 

Ik ben zelf interieurontwerper en help je naast styling ook met de functies van ruimtes, de juiste indeling, de verhoudingen en maatwerk. Zo maak ik ook technische plattegronden en denk ik goed na over een passende routing in je nieuwe huis. 

Daarnaast bestaan er binnenhuisarchitecten. Dit zijn interieurontwerpers met nog meer bouwkundige kennis. Door veel ervaring heb ik inmiddels ook heel wat bouwkundige kennis opgedaan. Op dit moment volg ik een traject om de titel van interieurarchitect te kunnen krijgen (dit is in Nederland een beschermde titel).

In welke regio werk je?

Ik woon zelf in Amsterdam, maar kan particulieren in heel Nederland helpen bij het inrichten van een nieuwbouwhuis. Het traject is namelijk helemaal online uit te voeren, aangezien de woning nog gebouwd moet worden. Wil je elkaar graag face to face ontmoeten? Dan kunnen we ook afspreken in mijn studio in Amsterdam (maak er meteen een leuk dagje uit in het mooie Amsterdam van, ik geef je graag leuke local-tips!) of ik kan tegen een meerprijs jouw kant op komen. Nog een leuk pluspunt als je naar mij toe komt: mijn studio bevindt zich in mijn eigen nieuwbouwwoning. Meteen een inspiratiebron voor jouw nieuwbouwavontuur!

De deadlines voor de ruwbouwkeuzes en afbouwkeuzes zijn al geweest, maar ik zoek inspiratie voor de inrichting van mijn nieuwbouwwoning. Kan ik dan bij je terecht?

Ja dat kan zeker! Dan kun je het beste kijken bij de pagina ‘Make-over’ om te zien hoe ik je kan helpen.

Wij wonen al een tijdje in onze nieuwbouwwoning, maar zijn niet helemaal tevreden en willen wellicht verbouwen. Kun je me helpen?

Ja dat kan zeker! Dan kun je het beste kijken op de pagina ‘Verbouwen’ om te zien hoe ik jou kan helpen.