Vandaag is de lancering van mijn eerste boek! Het nieuwbouw Handboek is een feit!
In deze blog neem ik jullie mee in het proces achter dit boek. Want hoe ben ik eigenlijk tot dit onderwerp gekomen? Lees mee…
Een paar jaar geleden kocht ik mijn eigen nieuwbouw woning en begon mijn avontuur om van een woning op een plattegrond tot een volwaardige woning te komen. Bij een nieuwbouwwoning kom je tijdens de bouw van de woning voor best veel keuzes te staan. Waar moet je stopcontacten plaatsen, waar komen de plafondlichtpunten en wil je nog extra loze leidingen laten plaatsen? En dan de badkamer en de keuken.. Je kunt deze plaatsen via de projectleverancier, of je kan deze door een derde partij laten plaatsen. Maar dan moet je wel zorgen dat het leidingwerk op de juiste plek zit. Destijds waren het allemaal dingen waar ik zelf nog nooit van had gehoord en ik vond dit best overweldigend. Maar wel heel erg leuk! Ik beet mijzelf vast in dit proces en uiteindelijk is er een mooie woning uit voort gekomen. Tijdens het project heb ik veel informatie gekregen via via en sommige dingen via het internet, maar het viel mij toen al op dat er niet echt een boek over te vinden was.
Nadat ik mijn eigen interieur studio was begonnen, kwam ik ook in aanraking met veel nieuwbouwbewoners. Zij vroegen mij of ik voor hen een interieuradvies wilde uitwerken. Vaak werd ik wel pas geraadpleegd door deze bewoners nadat de ruwbouw keuzes voor de woning al waren gemaakt. Dat betekent dat je dan bijvoorbeeld geen plafondlichtpunten meer kan toevoegen aan je woning. Je moet dan middels een afdekplaat en een kabel een lamp over het plafond heen trekken. Dan kan natuurlijk, maar mooier is het als je dit in een keer goed doet. Of als je bijvoorbeeld een stalen staatsdeur in je woning wil plaatsen, dan heb je daar niet het juiste kozijn voor. Ook vonden veel nieuwbouwbewoners het best lastig om sfeer te geven aan een woning die helemaal van beton is en geen oude elementen heeft. Ze zeggen ook niet voor niks wel eens dat een nieuwbouwwoning nog geen ziel heeft.
Omdat ik steeds meer ervaring kreeg met nieuwbouwwoningen, maar ook steeds dezelfde problemen zag terugkomen, besloot ik hier iets mee te doen. Het traject van de nieuwbouwwoning is eigenlijk een heel gestandaardiseerd proces. Het is altijd hetzelfde, alleen de timing van de bouw van de woning verschilt. Van origine heb ik ervaring met het optimaliseren van processen. Ik heb namelijk voor mijn carrière switch gewerkt als business analist en bedrijfseconomie gestudeerd. Met Het Nieuwbouw Handboek kon ik mijn ervaring als business analist en mijn creativiteit fantastisch goed combineren. En vandaag is het boek dus daar!
Het Nieuwbouw Handboek is het ideale relatiegeschenk voor de nieuwbouwkoper als hij/zij bij de makelaar tekent voor de koop- en aannemingsovereenkomst. Dan start namelijk ook het proces dat beschreven staat in dit boek. Op een interactieve manier wordt de nieuwbouwkoper meegenomen tijdens het traject. Er staan veel opdrachten en checklists in, cartoons van Gerrit de Jager en inspiratie voor het creëren van een persoonlijk en duurzaam interieur. De foto’s van de interieurs die je in het boek tegenkomt zijn ook door mijzelf (grotendeels) ontworpen!
Het Nieuwbouw Handboek zou als relatiegeschenk nog kunnen worden uitgebreid door deze te geven middels De Nieuwbouw Kit. Dit is een kartonnen koffertje waarin naast Het Nieuwbouw Handboek ook een schaalliniaal, knipbladen met meubelen, rolmaat en fles wijn te vinden is.
Ik ben benieuwd wat jullie van Het Nieuwbouw Handboek vinden. Je kunt het boek kopen via deze link.