nieuwbouwhuis inrichten: ik ben jouw nieuwbouw specialist

Van meerwerk-keuzes tot muurkleuren

Een nieuwbouwhuis is een blanco canvas: volledig naar jouw smaak in te richten en te stylen. Maar waar begin je? Ik help je bij alle keuzes rondom jouw nieuwbouwhuis inrichten. Vanaf het indelingsplan tot de kleinste accessoires.

een nieuwbouwhuis inrichten, een uitdaging?

Tja, best wel. Ik weet als nieuwbouwbewoner als geen ander dat een nieuwbouwhuis inrichten overweldigend kan zijn. Vlak na het tekenen van de koop-aannemingsovereenkomst kun je al keuzestress krijgen van alle ruwbouw- en meerwerkkeuzes die je moet maken.

Je staat voor het blok: kies je voor een trapkast, een extra uitbouw of misschien een dakkapel? Zijn er voldoende lichtpunten en zijn die op de juiste plek ingetekend? Stuk voor stuk keuzes die je pas kunt maken zodra je je woonwensen en indelingsplan helder hebt.

Daarom sta ik als nieuwbouwspecialist naast je vanaf het eerste begin. Ik help je aan een efficiënt indelingsplan en aan een interieur dat 100% klopt met hoe jij leeft. Zo voorkom je dat je straks stopcontacten tekort komt of struikelt over een kookeiland dat veel te groot uitvalt.

zoek jij een specialist die…

 • … jouw woonwensen vertaalt naar een praktisch en kloppend indelingsplan, zodat jij de ruimte optimaal benut? Zo blijkt opeens dat een afgesloten werkkamer wél past.
 • … je helpt bij alle lastige ruwbouw- en afbouwkeuzes die de koopbegeleider op je afvuurt?
 • …de hele meer- en minderwerklijst doorspit en adviseert waar jij je budget het beste in kunt steken? Een uitbouw? Een dakkapel? Of toch iets anders?
 • …meedenkt over hoe je toch een ligbad kwijt kunt in je woning en die alsnog een plek creëert voor je gedroomde kookeiland of voor de inloopkast waar jouw schoenenverzameling in past?
 • …nadat alle praktische keuzes zijn gemaakt ook een interieur kan ontwerpen met perfect passende meubels, kleuren en materialen? Zo loop jij niet gefrustreerd rond in meubelboulevards, voorkom je miskopen en straalt jouw interieur eenheid en persoonlijkheid uit.

plan je gratis intake in

kortom
Jij wilt van jouw gloednieuwe huis een plek maken waar je je vanaf het begin vertrouwd voelt. Passend bij hoe je leeft. Zonder zelf uren je hoofd te breken over technische keuzes en twijfels over kleuren.

Here I am! Marije van Studio Yellow Block. Nieuwbouwspecialist, interieurontwerper, kleurenkenner, enthousiasteling en degene die van jouw nog te bouwen betonnen blokkendoos een sfeervol en persoonlijk interieur maakt.

plan je gratis intake in

Geen stopcontact op de verkeerde plek en een licht- en schakelplan dat helemaal klopt.

hoe ga ik te werk bij het inrichten van jouw nieuwbouwwoning?

Wil je met mij jouw nieuwbouwwoning inrichten dan kan dat op twee manieren middels optie 1: ‘The fundamentals’ of met optie 2: het ‘All-in traject’.

nieuwbouw traject

optie 1: the fundamentals

Je bent overweldigd door alle meerwerkopties en keuzemogelijkheden en wil graag samen met een specialist aan de slag om het meeste uit je woning te halen. Je wil een gedegen fundament voor je woning zodat je later geen spijt krijgt van mogelijkheden die je nieuwe woning nog zoveel praktischer en stijlvoller hadden kunnen maken.

woonwensen & waarden

Na onze eerste kennismaking gaan we aan de slag. We onderzoeken jouw waarden en kijken naar je wensen. Wat vind je belangrijk en hoe ziet jouw leven er uit? Hoe kan jouw woonruimte jou daarin zo goed mogelijk bij faciliteren?

het fundament

Direct na het optiegesprek help ik je bij alle keuzes die je moet maken. Al voordat de bouw start help ik je bij de ruwbouwkeuzes en de meer-en minderwerklijst. Van het leidingwerk in de keuken tot het lichtplan. Daarom ga ik aan de slag met het fundament van je woning:

1. het functie & indelingsplan
We geven elke ruimte een duidelijke functie en kijken verder dan de standaardtekening. Wil je graag een uitbouw, extra werkkamer of walkin-kast? Staat de keuken op de juiste plek ingetekend of heb je deze liever ergens anders? Ik maak verschillende opties die ik met je bespreek en maak daarna een definitief indelingsplan op schaal.

2. het ontwerp van de keuken in 3D
Bij nieuwbouw moet je al snel keuzes maken over de keuken, omdat dit bepalend is voor het leidingwerk. Direct naar een keukenleverancier stappen is niet altijd de beste optie, omdat die vanuit een winstgedachte kijkt. Ik bedenk graag een origineel keukenontwerp, waarbij ik focus op wat jij nodig hebt en wat bij je leefstijl past. Ook houd ik daarin rekening met de rest van de indeling zodat deze in balans blijft. Het gaat bij dit ontwerp nog niet zo naar kleur&materiaal, maar naar de indeling, vorm en functie van de keuken. Ook kan ik een leidingschema/technische keukentekening voor je maken zodat je kan kiezen voor een casco oplevering van de keuken.

3. de technische plattegrond
Daarna kijken we naar de technische details. Op basis van het indelingsplan neem ik de technische plattegrond onder de loep en de meer- en minderwerklijst. Ik maak een lichtplan, schakelplan, stroomplan (stopcontacten) en kom met extra opties waar je zelf nog niet aan had gedacht. Ik maak een handig overzicht van alle wijzigingen inclusief maatvoering die jij moeiteloos aan de bouwbegeleider doorgeeft.

nieuwbouw traject

optie 2: all-in

Je wil niet alleen een gedegen fundament voor je nieuwe woning, maar ook qua stijl en sfeer moet deze helemaal kloppen met wie je bent. Urenlang door de woonboulevard lopen en thuiskomen met een miskoop doe je liever niet. Daarnaast vind je het belangrijk dat je nieuwe woning een geheel vormt en het mag best een tikje uitgesproken zijn qua kleur en materiaal.

alles van 'the fundamentals'

Maar ga je all-in dan zal onze eerste kenismaking starten met een uitgebreide kick-off meeting bij jouw thuis waarin ik me ook direct ga verdiepen in jouw stijl. Het traject wordt daarmee direct nog meer persoonlijk.

look & feel

1. het concept
Als het fundament van je woning staat komt het leuke werk: ik ga me verdiepen in jouw gewenste stijl en kleurgebruik. Dit start met een persoonlijk concept waarin ik mijn ideeën voor the look & feel graag met je bespreek. Ik houd wel van een leuke uitdaging en kom met een persoonlijk, maar out-of-the-box concept.

2. het complete interieur plan in 3D
Als je een ‘Yes-gevoel’ krijgt bij het concept ga ik dit uitwerken in de ruimte:

 • Kleur en behangplan per onderdeel van de ruimte
 • Vloer en raambekleding
 • Meubelplan incl. shoppinglist
 • Armaturen plan (verlichting)
 • Accessoires die het af maken
 • Ontwerp voor maatwerkkasten indien van toepassing
 • Visuele 3D beelden in kleur van je nieuwe huis en alle stalen fysiek

the execution

 • Voor de keuken breng ik je in contact met een interieurbouwer die de keuken voor je realiseert of ik zoek een passende leverancier uit op basis van je budget. Optioneel kan dit ook voor de badkamer.
 • Wil je nog verder ontzorgt worden? Ik maak een planning voor de realisatie, regel de klusjesmannen en vrouwen, koop alle artikelen in en kom langs voor de afstyling.

investering

Het eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Daarnaast snap ik goed dat je wil weten wat een advies kost. Elk huis is anders, daarom ontvang je na het eerste gesprek een offerte op maat. De volgende pakketten geven je echter een goede indicatie.

Tijdens onze samenwerking bespreken we ook hoeveel geld je wil uitgeven aan meerwerk en je complete inrichting. Op basis hiervan kijk ik bijv. naar passende leveranciers.

nieuwbouwtraject - the fundamentals

vanaf €2200 (incl. btw)

 • Voor een gem. nieuwbouwwoning of appartement met woonkamer en keuken van 35-40 m2, 3 slaapkamers en een badkamer.
 • Er geldt een meerprijs voor een zolderontwerp.
 • Exacte prijs berekening na de eerste kennismaking.
 • Dit traject verloopt via digitale meetings of je bent welkom in mijn kantoor in Amsterdam. (Nieuwbouwkopers uit heel Nederland zijn dus welkom).

wat levert dit op?

Voor de prijs van slechts een paar extra lichtpunten (volgens de meerwerklijst) ontvang je van mij een gedegen en praktische plan en kun je mij al je vragen stellen, voordat de bouw van je woning start. Je voorkomt dat je straks spijt krijgt van gemaakte keuzes of gemiste kansen door kennisgebrek. Ook krijg je er veel vrije tijd voor terug.

nieuwbouwtraject - all in

vanaf €5000 (incl. btw)

 • Voor een nieuwbouwwoning of appartement met woonkamer en keuken van 35-40 m2, 3 slaapkamers en een badkamer.
 • Het fundament wordt voor de gehele woning ontworpen (indeling en technische plattegrond), de look&feel is tenminste voor de woonkamer en keuken en uit te breiden met andere slaapkamers, badkamer of een zolderverdieping.
 • Exacte prijs berekening na de eerste kennismaking.
 • Dit traject is vanaf de eerste meeting persoonlijker dan het traject ‘the fundamentals’. We zullen minimaal 2x fysiek afspreken en verdere afstemming volgt via digitale meetings. 
 • Tijdens de kick-off meeting gaan we al in op je gewenste stijl, alhoewel dit pas in een later stadium wordt uitgewerkt afhankelijk van onze gezamenlijke planning. Gedurende de hele looptijd van onze samenwerking verzamel ik wel alvast input en ideeën. Dit traject is daarmee dus echt een langdurige samenwerking.

wat levert dit op?

Een fijn thuis! Geen betonnen blokkendoos, maar een sfeervolle woning waarin alles klopt. Een woning die helemaal voldoet aan je wensen en past bij jouw persoonlijkheid. Vanaf het moment dat je de sleutel ontvangt van je nieuwe woning gaat het aanvoelen als een praktisch kloppend, inspirerend geheel. Dat is jouw huis! En dat terwijl je zelf ontzorgt was tijdens het proces.

plan je gratis nieuwbouw scan

Ingeloot voor een nieuwbouwwoning? Plan een call in mijn agenda en upload je nieuwbouwplattegrond. Tijdens deze call bespreken we samen de mogelijkheden om jou droomwoning te creëren en hoe ik je daarbij kan helpen.

plan je gratis intake in

Situatie-vanuit-de-bouwNieuwe-situatie
D

Situatie vanuit de bouw

Veel loze ruimte rondom de trap

E

Nieuwe situatie

Efficiënte indeling met extra bergruimte

jouw nieuwbouwhuis laten inrichten?

Heb je net een nieuwbouwhuis gekocht? En wil je niet avond aan avond dubben over lastige keuzes, maar wil je wel een slim ingedeelde en mooi ingerichte woning? Laat mij je helpen om je nieuwbouwhuis in te richten.

Plan direct een gratis videocall in mijn agenda. In een half uur maken we uitgebreid kennis en bespreken we jouw woonwensen. Na dit gesprek ontvang je van mij een offerte op maat.

plan je gratis intake in

het nieuwbouw handboek

Een nieuwbouwhuis koop je van een plattegrond. Binnen de kortste keren krijg je al lastige keuzes voor je kiezen. Stopcontacten? Lichtplan? Een uitbouw? Help! Geen nood: ik schreef Het Nieuwbouw Handboek als jouw eerste hulp bij nieuwbouw.

Gezien in
Reviews

over Studio Yellow Block

Mijn naam is Marije en ik ken het overweldigende gevoel van nieuwbouw maar al te goed. Een aantal jaar geleden kochten mijn vriend en ik onze eigen nieuwbouwwoning. Het was een intens proces, maar ik vond het óók fantastisch leuk. Zelfs zo leuk dat ik op dat moment besloot om hier mijn werk van te maken en diverse opleidingen volgde tot interieurontwerper.

Zo werd Studio Yellow Block geboren. Ik specialiseerde me in nieuwbouw, schreef Het Nieuwbouw Handboek en heb tientallen klanten begeleid bij het ontwerpen van hun nieuwbouwinterieur. Daarnaast werk ik samen met diverse makelaars en voor o.a. de grootste gebiedsontwikkelaar van Nederland.

Wie ik nog meer ben? Praktisch, maar ook creatief. Een extraverte introvert met een grote voorliefde voor melkchocola (wel die zonder nootjes!) en met een flinke dosis enthousiasme. Vooral als ik mag doen wat ik het allerleukst vind: jouw woonwensen vertalen naar een nieuwbouwhuis waar jij straks met veel plezier intrekt.

Studio Yellow Block voor jouw interieurdesign?

Wil je van jouw huis meer maken dan alleen een ruimte tussen vier muren die toevallig jouw thuis is? Plan een afspraak in mijn agenda! Dan gaan we in een digitale call samen de diepte in over jouw interieurvraagstuk.

plan je gratis intake in

faq
Waarom is het belangrijk om een interieurontwerper er vanaf het begin bij te betrekken?
De keuzes die je maakt tijdens de bouw hebben grote consequenties voor je toekomstige interieur. Hoe eerder je doordachte keuzes maakt, hoe meer er straks mogelijk is om het nieuwbouwhuis helemaal naar jouw smaak in te richten. Bovendien voorkom je daarmee dat je nu keuzes maakt die later niet zo handig blijken te zijn. Ik help je bijvoorbeeld om op de juiste plekken lichtpunten en stopcontacten te laten maken.
Wij hebben ook hulp nodig bij het ontwerp van onze badkamer, kan dat ook?

Zeker. De badkamer komt tijdens het indelingsplan altijd ter sprake. Wil je in de beginfase ook al een 3D-plan laten maken voor de badkamer, net als voor de keuken? Dan kan dat natuurlijk, tegen een meerprijs.

Wanneer kan ik je het beste inschakelen?

Het liefste zo snel mogelijk nadat je bent ingeloot voor je nieuwe woning. We starten dan met het fundament voor je nieuwe woning op basis van de deadlines vanaf de bouw. Ben je echter al in een verdere fase? Kijk dan eens op mijn pagina ‘make-over’, zodat ik je kan helpen bij de look& feel van je nieuwe woning. 

Wat kost het om een nieuwbouwhuis door jou te laten inrichten?

Ik werk met offertes op maat, omdat ieders situatie anders is. Na het eerste intakegesprek kan ik je een exacte kostenraming geven.

Kan ik ook eerst alleen kiezen voor the fundamentals en later besluiten verder te gaan?

Het traject ‘ the fundamentals’ is een digitaal traject en daarmee iets minder persoonlijk dan het ‘all-in traject’. Bovendien gaan we in het ‘all-in traject’ direct al veel meer aan de slag met jouw gewenste stijl en kleurgebruik. Bij ‘the fundamentals’ kijk ik ook naar wat je mooi vindt, maar is de uitwerking met name bouwkundig en meer praktisch georienteerd. Bij het all-in traject starten we met een kick-off bij jouw thuis en gaan we samen een commitment aan om totdat de bouw van je huis klaar is te streven naar het beste en meest passende resultaat. Ik sta dus al die tijd aan jouw zijde om je te ontzorgen.
Wil je toch pas later beslissen of je ook de look&feel door mij wil laten doen, dan kan dit wel, maar zal de totale prijs iets duurder zijn en volgen de fysieke meetings pas tijdens het tweede traject.

Wat is het verschil tussen een stylist, ontwerper en architect?

Een stylist helpt je bij de styling van een woning (de meubels, materialen, kleuren, etc.) om hier een mooi geheel van te maken. 

Ik ben zelf interieurontwerper en help je naast styling ook met de functies van ruimtes, de juiste indeling, de verhoudingen en maatwerk. Zo maak ik ook technische plattegronden en denk ik goed na over een passende routing in je nieuwe huis. 

Daarnaast bestaan er binnenhuisarchitecten. Dit zijn interieurontwerpers met nog meer bouwkundige kennis. Door veel ervaring heb ik inmiddels ook heel wat bouwkundige kennis opgedaan. Op dit moment volg ik een traject om de titel van interieurarchitect te kunnen krijgen (dit is in Nederland een beschermde titel).

In welke regio werk je?

Ik woon zelf in Amsterdam, maar kan particulieren in heel Nederland helpen bij het inrichten van een nieuwbouwhuis. Het traject is namelijk helemaal online uit te voeren, aangezien de woning nog gebouwd moet worden. Wil je elkaar graag face to face ontmoeten? Dan kunnen we ook afspreken in mijn studio in Amsterdam (maak er meteen een leuk dagje uit in het mooie Amsterdam van, ik geef je graag leuke local-tips!) of ik kan tegen een meerprijs jouw kant op komen. Nog een leuk pluspunt als je naar mij toe komt: mijn studio bevindt zich in mijn eigen nieuwbouwwoning. Meteen een inspiratiebron voor jouw nieuwbouwavontuur!

De deadlines voor de ruwbouwkeuzes en afbouwkeuzes zijn al geweest, maar ik zoek inspiratie voor de inrichting van mijn nieuwbouwwoning. Kan ik dan bij je terecht?

Ja dat kan zeker! Dan kun je het beste kijken bij de pagina ‘Make-over’ om te zien hoe ik je kan helpen.

Wij wonen al een tijdje in onze nieuwbouwwoning, maar zijn niet helemaal tevreden en willen wellicht verbouwen. Kun je me helpen?

Ja dat kan zeker! Dan kun je het beste kijken op de pagina ‘Verbouwen’ of de pagina ‘ make-over om te zien hoe ik jou kan helpen.