De kleurrijke interieurprofessional voor jouw woon- of werkomgeving.

over Marije: creatieve interieurontwerper uit Amsterdam

Praktisch en rationeel, maar ook speels en creatief. Die woorden vatten mij als persoon goed samen. Ik ben Marije Duijn, oprichter van Studio Yellow Block. Als interieurontwerper uit Amsterdam creëer ik voor mensen in heel Nederland een woon- of werkomgeving waarin jij je fijn en veilig voelt én die je inspireert. Een plaatje om te zien, en prettig om in te leven!

ik creëer een plek waar jij kunt opladen

In een tijd waarin we voortdurend prikkels op ons af krijgen, is een plek waar jij kunt opladen extra welkom. Zelf ben ik van jongs af aan op zoek geweest naar een plek die voelde als iets van mijzelf. Dat vormde het startschot voor Studio Yellow Block.

Vanuit mijn studio ontwerp ik voor klanten in heel Nederland een prettige woon- en werkomgeving. Daarbij combineer ik mijn creativiteit als interieurontwerper met de conceptuele en analytische insteek die ik te danken heb aan mijn bedrijfseconomie-achtergrond.

Ik verzorg interieurontwerpen voor nieuwbouwkopers en voor mensen die met een verbouwing van hun huis een sfeervolle leefomgeving willen maken. Daarnaast kunnen bedrijven mij inschakelen voor concept-design-vraagstukken. In die rol heb ik voor oa. fonQ, Eijerkamp en gebiedsontwikkelaar BPD mogen werken. Ook heb ik Het Nieuwbouw Handboek (> 8.000x verkocht) geschreven voor nieuwbouwkopers. Daarnaast geef ik cursussen in interieurontwerp en styling vanuit de Academy.

bestel het nieuwbouw handboek

Als nieuwbouwexpert schreef ik Het Nieuwbouw Handboek. Dat boek is inmiddels ruim 8.000 keer verkocht en is dé complete handleiding voor nieuwbouwkopers. Van koop-aanneemovereenkomst tot de laatste vazen in huis, alle stappen en aandachtspunten staan hierin op een rij. Heb jij net een nieuwbouwhuis gekocht? Bestel het boek, zodat jij goed voorbereid je droomhuis kunt creëren.

mijn verhaal: van bedrijfsanalist naar interieurontwerper

De creativiteit zat er bij mij altijd al in. Op de basisschool acteerde ik in musicals, tekende ik veel en speelde ik piano. Toch ging ik een compleet andere kant op en schoof ik aan in de collegebanken bij Bedrijfseconomie. Na mijn studie werkte ik bij retailers aan grote verandertrajecten. In dit werkveld merkte ik hoe belangrijk het is voor werknemers om een prettige omgeving te hebben. Maar ik kon er mijn creativiteit niet kwijt.

lot uit de loterij

Toen was daar als een lot uit de loterij onze Amsterdamse nieuwbouwwoning. De bouw daarvan was een intensief traject met vele keuzes, tekeningen en meubelboulevardbezoekjes. Waar de één na een tijdje gek wordt van de interieurdilemma’s, leefde ik er compleet van op. Ik vond het geweldig om ons nieuwbouwhuis in te delen en in te richten.

Op de housewarming kreeg ik vanuit meerdere hoeken de vraag “Moet je hier niet iets mee doen?”. Ja dus. Ik gooide het roer om en liet me omscholen tot interieurontwerper. Ik volgde de opleiding Binnenhuisarchitectuur aan de NIA Academie. Daarna rondde ik de Academie Artemis af, waar ik me meer op conceptueel vlak ontwikkelde. Al dat blokken leidde tot een nog leuker blok: Studio Yellow Block, mijn eigen bedrijf als interieurontwerper.

wie ik nog meer ben? kleurrijk, enthousiast & een huismus

Ik ben geboren in Oostwoud (weleens van gehoord?) als dochter van creatieve en ondernemende ouders. Na het vwo verruilde ik de kop van Noord-Holland voor de stad waar ik nog altijd verknocht aan ben: Amsterdam. Hier kochten mijn vriend en ik in 2015 een casco nieuwbouwwoning, waarvoor ik het interieur volledig zelf heb ontworpen. Sindsdien wonen we in ons eigen kleurrijke huis mét tiny house in de tuin en onze kat Fonsi. Je begrijpt: ik ben heel graag thuis.

Ik houd van een dosis kleur en heb een voorliefde voor een mix van stijlen: Scandinavisch, modern, Japandi, vintage en bohemian. Mijn eigen stijl noem ik modern mediterraans. Een tikkeltje speels. En altijd met een vleugje kleur. Kleur verrijkt namelijk en maakt vrolijk. Daarom ben ik er zo gek op. En daarom koos ik ook voor de naam Studio Yellow Block. Geel staat voor vernieuwing, vrolijkheid en positiviteit. Drie dingen waar ik als mens én als interieurontwerper voor sta.

Mijn missie: alle bouwstenen aanleveren voor een praktisch en sfeervol interieur waarin jij je veilig en vertrouwd voelt.

Fun facts

ik ben een extraverte introvert

Aan de ene kant ben ik altijd enthousiast en makkelijk in contact. Aan de andere kant laad ik ook graag op in mijn eigen huis.

werk = hobby

Ik ben zo verslingerd aan mijn werk dat het ook mijn hobby is. Of is het andersom?

ik heb niet het mooiste handschrift

Daarom vind ik e-mail en digitale communicatie ook zo fijn.

mij maak je gelukkig met melkchocolade

Wel graag zonder toeters en bellen. Geen nootjes, vulling of wat dan ook.

ik heb gewoond in Hongkong en Boston

Maar ben nu te gehecht aan Nederland om ooit ergens anders te gaan wonen.

op de fiets door Amsterdam ben ik op mijn gelukkigst

ik heb een tiny house in de tuin én een klein strandhuisje in IJmuiden

Allebei natuurlijk volledig zelf ingericht.

blokken is wel mijn ding (what’s in a name?)

Zo volg ik op dit moment een pre-master tot interieurarchitect. Daardoor ben ik straks nog beter bouwkundig onderlegd.

Gezien in
Mijn eigen boek

het Nieuwbouw Handboek

Een nieuwbouwhuis koop je van een plattegrond. Binnen de kortste keren krijg je al lastige keuzes voor je kiezen. Stopcontacten? Lichtplan? Een uitbouw? De keuken of badkamer casco laten opleveren? Help! Geen nood: ik schreef Het Nieuwbouw Handboek als jouw eerste hulp bij nieuwbouw. Lees hierin stap voor stap hoe jij je droomhuis creëert en inricht.

let’s meet around the block

Wil jij samen met een nieuwbouwspecialist je woning naar jouw smaak inrichten? Is je huis toe aan een verbouwing of een bescheidener make-over? Of wil je mij inschakelen voor zakelijk interieurontwerp? Bekijk hoe we kunnen samenwerken of neem contact met me op. Dan spreken we elkaar snel.