Maatwerkkeuken in Amstelveen

Afgelopen jaar kreeg ik de leuke opdracht om voor blogger ‘vaker vrolijk’ haar nieuwe keuken te ontwerpen! Romy houdt enorm van koken en bakken en dan met name vegan recepten! 

De nieuwe keuken moest dus aan best wat praktische voorwaarden voldoen en er was ook nog wel een uitdaging om de uiteenlopende stijlen van haar vriend  en die van haar zelf samen te brengen! 

Die uitdaging greep ik natuurlijk met beide handen graag aan! Qua indeling hebben we ervoor gekozen om naast een l-vormige keuken een schiereiland toe te voegen zodat er nog meer blad – en opbergruimte kon worden gecreëerd. (Bekijk onderaan deze pagina de ‘before’ situatie en nieuwe indeling).
Door de grote raampartij wil je in deze keuken namelijk liever niet te veel met hoge kasten werken. Qua look en feel kozen we voor subtiele roze tinten gecombineerd met grijze HPL Fenix frontjes en voor de hoge kasten kozen we een mooi houten HPLdecor. Ook kwamen en in het schiereiland nisjes voor leuke kookboeken. Daarnaast zorgden we voor een nisje in een van de hoge kasten zodat deze minder massief oogt en meer speelsheid geeft aan de keuken. Ook de roze tegels geven de keuken een warme sfeer. 

Ik hielp Romy ook bij het vinden van de juiste persoon om deze maatwerkkeuken te maken. In samenwerking met ‘Jorik Maakt’ kwam het ontwerp ook echt tot leven kwam! Jorik heeft echt mooi vakmanschap geleverd waardoor de ruimte optimaal is benut en de keuken van alle gemakken is voorzien. 

Romy kan nu los gaan met baksels en het bedenken van nieuwe recepten! Ik verwacht dat er binnenkort wel een kookboek van Romy op de markt komt! 😉

Dit project kwam tot stand door:

✏️ 📐interieur design by me @ Studio Yellow Block
⚒️ Aannemer: BKB Bouw Volendam 

🔨🪚 Interieurbouw: Jorik Maakt
📸 Interieur fotografie Esther Scherpenzaal

Before foto voor de start van de verbouwing (Bron Funda):

Elk design begint met een goede indeling. Om de ruimte efficiënter te benutten hebben we een schiereiland toegevoegd. In het schiereiland kwam een inductieplaat met afzuiging. Zo kun je ook de ruimte in kijken als je aan het koken bent. Aan het schiereiland kun je ook zitten. Het muurtje naast de toegangsdeur ging weg voor een meer ruimtelijk gevoel.

over Studio Yellow Block

Mijn naam is Marije: oprichter van Studio Yellow Block. Interieurontwerper, concept-designer en nieuwbouwspecialist. Ik help huiseigenaren en bedrijven aan een interieur waarin zij fijn kunnen leven en werken. Met een speels tintje, een vleugje kleur én vooral met oog voor hoe jij graag woont en leeft.

nieuwste projecten

Keukenverbouwing Amsterdam-West

Keukenverbouwing Amsterdam-West

In Amsterdam-West maakte ik een ontwerp voor een woonkamer met keuken. De woning werd volledig verbouwd. Een mediterraans / Japans design was hier de wens met gebruik van veel natuurlijke kleuren en...

Nieuwbouw – Project Lelystad

Nieuwbouw – Project Lelystad

Voor het ontwerp van deze nieuwbouwwoning werkte ik 2 jaar langs samen met de bewoners. Vanaf de eerste bouwtekening tot aan de laatste kussens en accessoires!  Van origine was dit een traditionele...