Totaalontwerp Amsterdam houthavens

Van ruwbouwkeuzes tot afstyling inclusief bouwbegeleiding tijdens de afbouw van de woning

Voor het nieuwbouwproject Libau-eiland in de Amsterdam houthavens werd ik gevraagd voor een totaalontwerp van een appartement van 75m2. We werkten bijna 2 jaar aan de realisatie van dit ontwerp. In de beginfase was ik betrokken bij de indeling en de ruwbouwkeuzes. Toen het huis werd gebouwd heb ik een compleet ontwerp gemaakt voor dit appartement: ik ontwierp de keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer en werkkamer. Toen de woning bijna werd opgeleverd heb ik alle partijen betrokken die dit project ook konden realiseren en ben ik aangebleven tijdens de opleverfase.

Het project was een uitdaging omdat een van de bewoners eigenlijk totaal niet van nieuwbouw houdt. Ze vindt dat een vloer eigenlijk moet kraken als je er over loopt: dat is bij nieuwbouw meestal niet het geval! Een interieur ontwerp moet niet alleen persoonlijk zijn, maar ook passen bij de architectuur en omgeving van het gebouw zelf. In een nieuwbouwhuis kiezen voor oude materialen, landelijke of vintage meubelen of muren bewust ouder doen laten lijken past meestal niet helemaal bij het karakter van de nieuwe woning. In dit ontwerp kozen we daarom uiteindelijk voor een modern-klassieke woonstijl. Ook kozen we voor een hoogwaardige afwerking van plafondlijsten, wandlijsten, houten visgraat-vloer met bies, keukenfronten met sierlijsten en een speelse twist door de vloer achter het keukeneiland deels te verhogen.

De bewoners krijgen veel complimenten over hun nieuwe appartement. Vrienden vinden de woning totaal niet nieuwbouw-achtig overkomen en daarmee is het plan zeker geslaagd!

Dit project kwam tot stand door:

Nieuwbouw projectontwikkeling en bouw: BPD/ De Nijs & Zonen
Design en styling: Studio Yellow Block
Aannemer afbouw, sierlijsten, schilder/stucwerk: Vondelbouw
Interieurbouw keuken: Mugg Kitchens
Houten vloer: Amsterdams Vloerencentrum
Maatwerkkast werkkamer: Dorman creative
Fotografie: Esther Scherpenzeel

Onderstaand de plattegrond van dit ontwerp. Achter het keukeneiland bevindt zich een verhoogde vloer. Zo kunnen de eetkamerstoelen van het schiereiland ook bij de eettafel worden geschoven als deze wordt verlengd. De vloer in de keuken loopt in een diagnonale lijn af.

over Studio Yellow Block

Mijn naam is Marije: oprichter van Studio Yellow Block. Interieurontwerper, concept-designer en nieuwbouwspecialist. Ik help huiseigenaren en bedrijven aan een interieur waarin zij fijn kunnen leven en werken. Met een speels tintje, een vleugje kleur én vooral met oog voor hoe jij graag woont en leeft.

nieuwste projecten

Maatwerkkeuken in Amstelveen

Maatwerkkeuken in Amstelveen

Afgelopen jaar kreeg ik de leuke opdracht om voor blogger 'vaker vrolijk' haar nieuwe keuken te ontwerpen! Romy houdt enorm van koken en bakken en dan met name vegan recepten!  De nieuwe keuken moest dus aan...

Keukenverbouwing Amsterdam-West

Keukenverbouwing Amsterdam-West

In Amsterdam-West maakte ik een ontwerp voor een woonkamer met keuken. De woning werd volledig verbouwd. Een mediterraans / Japans design was hier de wens met gebruik van veel natuurlijke kleuren en...

Nieuwbouw – Project Lelystad

Nieuwbouw – Project Lelystad

Voor het ontwerp van deze nieuwbouwwoning werkte ik 2 jaar langs samen met de bewoners. Vanaf de eerste bouwtekening tot aan de laatste kussens en accessoires!  Van origine was dit een traditionele...