Japanse toilet (make-over)

1 04 2021 | Interiors

In een nieuwbouwwoning is het sanitair vaak vrij standaard en niet zo origineel. Witte wandtegels en grijze vloertegels, zo ook in mijn eigen nieuwbouwwoning. Ik heb alle ruimtes in mijn woning casco laten opleveren, behalve het toilet. Dit was handig toen ik net in de woning woonde, maar achteraf gezien had ik toch spijt. Ik had liever meer bijzondere tegels gehad.
Gelukkig had ik de muur van het toilet maar tot de helft van de toilet laten tegelen. Dat was dan weer een voordeel! Hierdoor besloot ik de bovenkant van het toilet te gaan behangen.

Voordat ik kon starten met behangen moest ik de muur boven het tegelwerk eerst glad stukadoren. De muur was namelijk behandeld met spack spuitwerk. Hierdoor heb je allemaal kleine oneffenheden op de muur en die zie je door het behang heen. Gelukkig hoef je hiervoor geen stukadoor te laten langskomen (mag wel), maar kan je dit ook zelf met ‘Alabastine muurglad’.

Nadat de voorbereidingen klaar waren voor de make-over maakte ik verschillende 3D tekeningen voor de look&feel van het nieuwe toilet. Ik wilde graag een Japanse sfeer creëren in mijn toilet. Ik koos een behang van Eijffinger met een Japans thema. Daarbij kwam een Japanse print van Ano Studio’s, origami hanglamp en organische wandplank. Ik wilde het fonteintje ook meer body geven. Daarvoor koos ik het materiaal van Orac decor. Dit is een soort ribbel materiaal wat je als wandbekleding kan gebruiken. Ik wilde ditzelfde materiaal laten terugkeren op de muur in een ronde vorm.

Daarna ging ik aan de slag met de ombouw van het toilet fonteintje en de wandcirkel. Ik gebruikte daarvoor wat dikker MDF ondergrond. Hier plakte ik het ribbel materiaal van Orac Decor op en daarna zaagde ik de wandcirkel uit in de ronde vorm. Ook de fontein ombouw zaagde ik in de juiste maat uit. Ik schilderde daarna beide onderdelen in een zacht roze tint. Daarna lijmde ik de wand onderdelen aan de onderkant van het fonteintje vast.

Ondertussen werd het toilet behangen. Daarna kon de wandcirkel met 2 kleine spijkertjes op de muur worden geplaatst. Decoratie maken het toilet helemaal af. Een organische roze vaas met een mooie rode bloemetjes tak en een spiegel in een organische vorm! Make-over geslaagd!

Amanda de Bruin

over Studio Yellow Block

Mijn naam is Marije: oprichter van Studio Yellow Block. Interieurontwerper, concept-designer en nieuwbouwspecialist. Ik help huiseigenaren en bedrijven aan een interieur waarin zij fijn kunnen leven en werken. Met een speels tintje, een vleugje kleur én vooral met oog voor hoe jij graag woont en leeft.

nieuwste posts op de Studio Yellow Blog