Upcycle een oud kastje

30 03 2021 | Interiors

Nieuwe meubelen kunnen best wel duur zijn, zeker als je kiest voor kwalitatief goede meubelen. Maar waarom kiezen voor iets nieuws? Je kunt tegenwoordig op Marktplaats en in de kringloopwinkel ook heel veel mooie meubelen vinden. Maar misschien vind je die wat gedateerd? Dat is vaak een reden waarom mensen hun meubelen ook weg doen. Toch kan het lonen om oude meubelen te zoeken en deze op te knappen zodat ze er weer als nieuw uit zien. Een likje verf, een ander greepje of pootjes kunnen al een wereld van verschil zijn. Ook worden meubelen zo uniek! Niemand anders heeft deze meubelen in zijn woning staan. Veel mensen upcyclen ook veel IKEA meubelen, zodat ze meer persoonlijk worden. Maar ook met kringloop meubelen kun je leuke dingen doen.

Bij de kringloopwinkel vond ik een oud brocante kastje. Ik had dit kastje een tijdje in mijn woning staan, maar de stijl paste niet helemaal bij de rest van mijn interieur. Ik woon in een nieuwbouwwoning en daarom wilde ik toch een wat moderner meubel. Ik bedacht daarom een upgrade voor het kastje en gaf het een nieuwe look!

Ik wilde heel graag iets doen met het materiaal webbing! Hieronder zie je het resultaat:

Upcycle2

Hoe ging ik te werk: 

  • Ik heb het brocante lijstwerk uit het kastje gezaagd met een decoupeerzaag. Ik deed dit voor de lades als ook bij de deurtjes.
  • Ik schuurde het kastje met grof schuurpapier
  • Ik schilderde het kastje in de kleur S 5020-B10G (Histor).
  • In de gaten waar het lijstwerk zaten bevestigde ik webbing met een tacker.
  • Een rol webbing kan je kopen bij een mandenmaker.
  • Ik kocht nieuwe pootje bij de Karwei en bevestigde deze onder het kastje
  • Klaar is jouw unieke meubel!

Amanda de Bruin

over Studio Yellow Block

Mijn naam is Marije: oprichter van Studio Yellow Block. Interieurontwerper, concept-designer en nieuwbouwspecialist. Ik help huiseigenaren en bedrijven aan een interieur waarin zij fijn kunnen leven en werken. Met een speels tintje, een vleugje kleur én vooral met oog voor hoe jij graag woont en leeft.

nieuwste posts op de Studio Yellow Blog