verbouwadvies: van de indeling van je huis tot de look & feel

Verbouw je woning stressvrij tot een huis dat 100% bij jou past

Heb je een nieuwe woning gekocht waar nog wel wat aan gedaan moet worden? Of is je huidige woning niet helemaal meer naar wens? Is het tijd voor een nieuwe keuken of wil je een aanbouw of extra kamers op zolder? Ik ben er voor verbouwadvies. Vanaf het eerste indelingsplan tot het afstylen.

toe aan een nieuw ingerichte woning?

Heb je plannen voor een kleine verbouwing, zoals een zolder met dakkapel? Of wil je juist rigoureus de sloophamer in de muren zetten om bijvoorbeeld de keuken te verplaatsen of tot een andere verkamering te komen? Ik ga aan de slag met een gedegen plan, nog voordat er een aannemer bij is betrokken. 

Mijn plan voor de indeling van je huis is een handig uitgangspunt in gesprekken met de aannemer. Je weet precies wat je wilt voordat je offertes gaat opvragen. Daarnaast help ik je met technische tekeningen, zodat je geen stopcontacten of lichtpunt tekort komt. En natuurlijk zorgen we voor een interieur dat sfeervol én praktisch is. Ik creëer graag een Look & Feel dat helemaal bij jou past, zodat jij je straks direct fijn voelt in je huis.

zoek jij een specialist die…

 • een kloppend en praktisch indelingsplan kan maken, zodat jij de vierkante meters optimaal benut én je wensen helder aan de aannemer kunt doorgeven?
 • je helpt om prioriteiten te stellen, zodat je binnen jouw budget een woning realiseert waarin je fijn en prettig leeft? Inclusief je vurig gewenste werkkamer of inloopkast.
 • oog heeft voor hoe jij leeft en daar het interieur op afstemt? Ik ontwerp een interieur dat zowel persoonlijk en sfeervol als praktisch is. Oftewel: met genoeg opbergruimte en zitplekken, maar wel met de wow-factor.
 • een woning creëert waarin alles klopt? Je kiest de juiste meubels, kleuren en materialen zonder dat je tot vervelens aan toe tientallen meubelwinkels hoeft af te gaan of miskopen doet.
 • je interieur meer persoonlijkheid geeft en daarbij niet bang is voor een vleugje kleur? Ik maak van jouw interieur een eenheid.
 • de hele verbouwing voor je kan begeleiden, bouwprofessionals inschakelt, offertes aanvraagt en meubels met korting kan kopen?

plan je gratis intake in

De verbouwing een blok aan je been? Nee hoor, Studio Yellow Block is jouw blok om op te bouwen.
kortom
Je wilt dat je huis niet gewoon een plek is om te wonen. Het moet JOUW plek worden. Een plek die je inspireert, waar je kunt leven zoals je wilt en waarin rekening is gehouden met elk gezinslid.

Trek mij dan aan mijn jasje! Ik ben Marije van Studio Yellow Block. Interieurontwerper, kleurenkenner, enthousiasteling en degene die een sfeervol en persoonlijk interieur kan creëren waar jij blij van wordt.

plan je gratis intake in

hoe ga ik te werk bij verbouwadvies?

Misschien ben je er al zeker van dat je gaat verbouwen, maar misschien twijfel je nog over de mogelijkheden en wil je eerst graag weten wat de verbouwing je gaat kosten. Daarom bied ik 2 verschillende trajecten aan voor als je wil gaan verbouwen.

Voor elk traject starten we altijd met een gratis en vrijblijvend digitaal intakegesprek, waarin we samen kijken naar jouw behoeften en het project bespreken. Op basis hiervan kan ik ook een offerte voor mijn diensten voor je maken.

verbouw traject

optie 1 : pre-scan

In de ‘verbouw pre-scan’ gaan we onderzoeken wat verbouwen jou kan opleveren en wat dit kost. Hiermee weet je goed wat de mogelijkheden zijn en kun je een realistische offerte bij een aannemer opvragen.

the site- visit

Ik kom bij je woning langs om deze te bekijken en eventueel in te meten. We bespreken jouw verbouw wensen en ik kijk naar de technische mogelijkheden en beoordeel of verder bouwkundig onderzoek nodig is. Daarnaast bespreken we je woonwensen uitgebreid. Wat zou je willen? Wat mis je nu? Ik maak foto’s van de huidige situatie en neem alle input mee voor een plan. Ik kijk ook of vergunningen nodig zijn voor je verbouwing.

functie-en indelingsplan

Ik toon je mijn ideeën over wat er mogelijk is als je zou gaan verbouwen en op welke manier. Zo laat ik je zien hoe je de binnenruimtes efficiënter kan indelen, kan schuiven met de binnenmuren of wat je kan doen als je voor een uitbouw of dakkapel zou kiezen.

Ik geef de nieuwe ruimtes een duidelijke functie en laat je zien hoe de indeling van deze ruimte er verder uit kan zien. Hierbij kun je denken aan de vorm en grootte van de keuken en wat voor meubelen er in je woning zouden passen als je gaat verbouwen. We bespreken deze opties in detail en de definitieve indeling zal ik voor je uitwerken in een plattegrond op schaal.

de werkbeschrijving voor de aannemer

Ik maak een werkbeschrijving van het plan en duid met foto’s en tekeningen aan wat er moet gebeuren als je zou gaan verbouwen. Daarna laat ik ten minste 1 aannemer langs komen om het plan mee te bespreken.

Hierna zal je van deze aannemer een offerte krijgen en heb je een goede inschatting van wat deze verbouwing gaat kosten en wat het je gaat opleveren. We brengen dan ook in kaart of eventuele vergunningen nog nodig zijn voor deze verbouwing. Op basis hiervan kun je beslissen of je een verbouwing wil aangaan. Daarna kunnen we bepalen of we samen verder gaan om jouw plan voor de verbouwing meer gedetailleerd te gaan uitwerken.

verbouw traject

optie 2: all-in

Weet je al zeker dat je gaat verbouwen, maar zoek je iemand die je helpt bij alle te nemen keuzes, een betrouwbare aannemer voor je zoekt en een ontwerp voor je woning maakt die helemaal bij je past? Dan gaan we aan de slag met het verbouwen all-in traject.

the site- visit

Ik kom graag bij je langs om je woning te bekijken en eventueel in te meten.

Ik kijk naar de technische mogelijkheden en beoordeel of verder bouwkundig onderzoek nodig is. Daarnaast bespreken we je woonwensen en je gewenste woonstijl uitgebreid. Wat zou je willen? Wat vind je mooi? Wat mis je nu? (Bij kleinere verbouwingen, zoals een nieuw dakkapel, is een site visit niet altijd nodig.)

the fundamentals

Je kunt een offerte van een aannemer pas goed beoordelen als je een doordacht plan hebt. Zo wil je in ieder geval zeker weten dat het fundament (de praktische zaken) zijn uitgewerkt:

1. het functie & indelingsplan
We geven elke ruimte een duidelijke functie en kijken hoe we de ruimte zo efficient en sfeervol mogelijk kunnen indelen.

2. het indelingsplan in 3D
Komt er een nieuwe keuken, badkamer of bijv. dakkapel? Nadat we het over de indeling eens zijn geworden werk ik onderdelen van het ontwerp alvast uit in een eerste 3D tekening en kunnen we het eens worden over bijv. de vlakverdeling in de keuken.

3. de technische plattegrond
Daarna kijken we naar de technische details. Op basis van het indelingsplan maak ik een technische plattegrond. Ik maak oa. een lichtplan, schakelplan, stroomplan (stopcontacten) en duid alles aan met maatvoering.
De praktische zaken zijn nu uitgewerkt. Indien je eerst hebt gekozen voor de verbouw pre-scan gaan we in deze fase meer details uitwerken.

het offerte traject

Ik maak een werkbeschrijving van alles wat er moet gebeuren. Met een gedegen plan gaan we zoeken naar een aannemer die bij je past en die verstand van zaken heeft. Ik vergelijk de verschillende offertes op inhoud en kosten. En heb je al een aannemer? Dan kijken we samen naar de offerte zodat aan alles is gedacht en je niet te veel betaald of voor verrassingen komt te staan.

look & feel

1. het concept
Als het fundament van je woning staat en het offerte traject met de aannemer loopt, komt het leuke werk: ik ga me verdiepen in jouw gewenste stijl en kleurgebruik. Dit start met een persoonlijk concept waarin ik mijn ideeën voor the look & feel graag met je bespreek. Ik houd wel van een leuke uitdaging en kom met een persoonlijk, maar out-of-the-box concept.

2. het complete interieur plan in 3D
Als je een ‘Yes-gevoel’ krijgt bij het concept ga ik dit uitwerken in de ruimte:

 • Kleur en behangplan per onderdeel van de ruimte
 • Vloer en raambekleding
 • Meubelplan incl. shoppinglist
 • Armaturen plan (verlichting)
 • Accessoires die het af maken
 • Ontwerp voor maatwerkkasten indien van toepassing
 • Visuele 3D beelden in kleur van je nieuwe huis en alle stalen fysiek

the execution

Wil je zelf geen omkijken hebben naar de uitvoering van de verbouwing en de interieurplannen? Ik help je graag!

Ik overleg met de aannemer en kan eventueel nog andere verbouwprofessionals voor je zoeken. Ook kan ik de meubels en accessoires voor je kopen met korting om daarmee je woning volledig af te stylen. Jouw droomhuis is klaar om in geleefd te worden!

investering

Het eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Daarnaast snap ik goed dat je wil weten wat een advies kost. De ene verbouwing is de andere niet. Soms gaat het om een zolderverdieping die verbouwd gaat worden, maar het kan ook zijn dat je hele woning moet worden gestript. Daarom ontvang je een vrijblijvende offerte op maat.

verbouwtraject - pre-scan

vanaf €1500 (incl. btw)

 • Voor een woonverdieping zoals een begane grond of eerste verdieping met slaapkamers +badkamer.
 • Voor een zolderontwerp alleen is het niet perse nodig fysiek bij je langs te komen en is de prijs vanaf €850 incl. btw. 
 • Exacte prijsberekening na de eerste kennismaking.

wat levert dit op?

Een gedegen plan. Door aan de voorkant te investeren in een ontwerper weet je hoe je het meeste uit je woning kunt halen en of een verbouwing voor jou realistisch is. Je kunt natuurlijk ook direct een aannemer bij je thuis laten komen, maar die zal nooit in detail naar je woonvraag kijken als dat ik dat zou doen. Met mijn plan haal jij het meeste uit je woning en heb je een goed praatstuk voor een aannemer.  Daarna weet je wat die plannen je gaan kosten. En wellicht is een verbouwing nu niet realistisch, maar weet je waar je voor kan gaan sparen.

verbouwtraject - all in

vanaf €4500 (incl. btw)

 • Voor een woonverdieping zoals een begane grond of eerste verdieping met slaapkamers +badkamer van gemiddelde omvang.
 • Voor alle ruimtes binnen de scope van de verbouwing maak ik minimaal een indelingsplan en technische plattegrond. De woonkamer en keuken werk ik ook uit qua look & feel. Optioneel maak ik ook een ontwerp voor de look& feel van andere kamers. 
 • Er geldt een minderprijs indien je kiest voor een enkelvoudige ruimte zoals een badkamer of een keuken die alleen moet worden verbouwd.
 • Exacte prijsberekening na de eerste kennismaking.

wat levert dit op?

Veel mensen maken de fout om aan de voorkant te besparen op ontwerpkosten als ze gaan verbouwen. Maar als je niet precies weet op welke manier je wil gaan verbouwen, dan is de kans groot dat er bijsturing- of meerwerkkosten zullen bijkomen. Ook voorkom je dat je straks spijt krijgt van gemaakte keuzes of gemiste kansen door kennisgebrek. Je huis is je grootste bezit en een verbouwing doe je niet dagelijks. Kies daarom voor een expert die hier wel op dagelijkse basis mee te maken heeft.

Ook krijg je er veel vrije tijd voor terug, minder keuzestress en een heel fijn thuis! Een sfeervolle woning waarin alles klopt. Een woning die helemaal voldoet aan je wensen en past bij jouw persoonlijkheid. Een kleurrijk huis dat niet te druk is en zeker niet saai. Een woning waar je je veilig en geborgen voelt en ook praktisch is. En dat terwijl je zelf ontzorgt was tijdens het proces.

plan je gratis kennismaking

Wil jij geen verbouwstress, maar wel zeker weten dat je woning na de verbouwing perfect bij je past? Schakel mij in voor verbouwadvies. Schiet een gratis eerste afspraak in mijn agenda in. Dan kunnen we jouw woonwensen bespreken.

plan je gratis intake in

over Studio Yellow Block

Interieuradvies voor verrassende verbouwingen

Mijn naam is Marije Duijn en ik creëer een interieur dat bij jou past. Als verbouwexpert neem ik je de interieurdilemma’s, bouwkundige keuzes, styling en verbouwperikelen uit handen. Ik ben een interieurontwerper die praktisch en rationeel, maar ook speels en creatief is.

Ik houd van kleur, speelse tintjes en van indelingsplannen maken waar je zelf nog niet aan had gedacht. Verder ben ik verknocht aan melkchocolade én mijn stad Amsterdam.

Interieurs ontwerpen kwam op mijn pad toen mijn vriend en ik een nieuwbouwwoning kochten. Dus verruilde ik mijn werk als business-analist voor een studie tot interieurontwerper. Na een paar jaar blokken was Studio Yellow Block een feit.

Sindsdien heb ik tientallen klanten begeleid met verbouwadvies, nieuwbouwtrajecten en make-overs. Ik werk samen met makelaars en werk voor bedrijven als Eijerkamp en fonQ. Ik schreef Het Nieuwbouw Handboek als nieuwbouwspecialist en run mijn eigen Academy.

het nieuwbouw handboek

Als nieuwbouwexpert en vanuit mijn eigen ervaring met het kopen van een nieuwbouwwoning schreef ik Het Nieuwbouw Handboek. Dit is dé complete handleiding voor iedereen die een nieuwbouwhuis koopt. Bestel het boek via mijn site. Daarmee is de eerste stap richting jouw nieuwe droomhuis gezet.

Gezien in
Situatie-voor-verbouwingNieuwe-situatie
D

Situatie voor verbouwing

Oude sociale huur woning met veel hokjes

E

Nieuwe situatie

Een grotere ruimte met uitbouw – wc & meterkast verplaatst

B

Preview

Zo visueel lever ik het aan je op!

Reviews

jouw verbouwing, mijn verbouwing?

Wil jij geen verbouwstress, maar wel zeker weten dat je woning na de verbouwing perfect bij je past? Schakel mij in voor verbouwadvies. Schiet een gratis eerste afspraak in mijn agenda in. Dan kunnen we jouw woonwensen bespreken.

plan je gratis intake in

faq
Waarom is het belangrijk om een interieurontwerper in te schakelen voor een verbouwing?

Als je je huis gaat verbouwen, krijg je allerlei technische keuzes voor je kiezen. Laat je muren doorbreken? Of de keuken of badkamer verplaatsen? Hoe eerder je doordachte keuzes maakt, hoe meer er straks mogelijk is om het interieur naar jouw wens te maken. Bovendien voorkom je zo dat je later spijt hebt van keuzes, bijvoorbeeld als je lichtpunten in de praktijk toch niet handig zijn geplaatst of als je keuken wel erg groot uitvalt. Ik help je bijvoorbeeld ook met een technische tekening om de lichtpunten en stopcontacten op een logische plek te laten maken.

Wat kost interieuradvies voor mijn verbouwing?

Elke verbouwing is anders. Zo kost een verbouwing van een nieuwe dakkapel veel minder tijd dan een verbouwing van een complete woning. Daarom maak ik altijd een offerte op maat. Na onze eerste kennismaking kan ik je een nauwkeurige inschatting toesturen. Voor mijn interieuradvies krijg je altijd veel vrije tijd terug. Je hoeft zelf minder tijd in de verbouwing te steken en hebt er nauwelijks zorgen over. Dat terwijl je wél de zekerheid hebt over een mooie woning die tot in detail bij je past.

Wat is het verschil tussen een stylist, ontwerper en architect?

Een stylist helpt je bij de styling van een woning (de meubels, materialen, kleuren, etc.) om hier een mooi geheel van te maken. 

Ik ben zelf interieurontwerper en help je naast styling ook met de functies van ruimtes, de juiste indeling, de verhoudingen en maatwerk. Zo maak ik ook technische plattegronden en denk ik goed na over een passende routing in je nieuwe huis. 

Daarnaast bestaan er binnenhuisarchitecten. Dit zijn interieurontwerpers met nog meer bouwkundige kennis. Door veel ervaring heb ik inmiddels ook heel wat bouwkundige kennis opgedaan. Op dit moment volg ik een traject tot interieurarchitect, waarmee ik mijn bouwkundige expertise uitbreid.

In welke regio werk je?

Ik woon zelf in Amsterdam, maar help ook klanten in andere delen van Nederland. Waar nodig kunnen we online of telefonisch contact hebben. Voor de eerste kennismaking kom ik bijna altijd bij je thuis langs om de woning te bekijken en om persoonlijk kennis te maken. Wil je elkaar ook voor andere afspraken face to face ontmoeten? Dan kunnen we afspreken in mijn studio in Amsterdam (maak er meteen een leuk dagje Amsterdam van, ik geef je graag leuke local-tips!) of ik kan tegen een meerprijs jouw kant op komen. 

Ik wil alleen een indelingsplan voor mijn nieuwe woonkamer met aanbouw of een verkamering van mijn zolderverdieping. Kan dat?

Ja, dat kan! Ook voor enkel indelingsplannen voor een verbouwing ben je bij mij aan het juiste adres. Plan je call en we bespreken de mogelijkheden!

Ik wil alleen wat kleine veranderingen doorvoeren. Is dat ook mogelijk?

Dat kan zeker. Een verbouwing bestaat niet altijd uit grootse ingrepen. Je kunt mij ook inschakelen voor een ‘Make-over’-traject. Dan maken we jouw woning helemaal naar jouw smaak zonder muren door te breken. Met enkel andere kleuren op de muren, een nieuwe indeling van je huis of andere meubels kun je soms al een groot verschil maken.