verbouwadvies: van de indeling van je huis tot de look & feel

Verbouw je woning stressvrij tot een huis dat 100% bij jou past

Heb je een nieuwe woning gekocht waar nog wel wat aan gedaan moet worden? Of is je huidige woning niet helemaal meer naar wens? Is het tijd voor een nieuwe keuken of wil je een aanbouw of extra kamers op zolder? Ik ben er voor verbouwadvies. Vanaf het eerste indelingsplan tot het afstylen.

toe aan een nieuw ingerichte woning?

Heb je plannen voor een kleine verbouwing, zoals een zolder met dakkapel? Of wil je juist rigoureus de sloophamer in de muren zetten om bijvoorbeeld de keuken te verplaatsen? Ik ga aan de slag met een gedegen plan, nog voordat er een aannemer bij is betrokken. 

Mijn plan voor de indeling van je huis is een handig uitgangspunt in gesprekken met de aannemer. Je weet precies wat je wilt voordat je offertes gaat opvragen. Daarnaast help ik je met technische tekeningen, zodat je geen stopcontacten tekort komt. Daarna zorgen we voor een interieur dat sfeervol én praktisch is. Ik creëer graag een Look & Feel dat helemaal bij jou past, zodat jij je straks direct fijn voelt in je huis.

zoek jij een specialist die…

  • een kloppend en praktisch indelingsplan kan maken, zodat jij de vierkante meters optimaal benut én je wensen helder aan de aannemer kunt doorgeven?
  • je helpt om prioriteiten te stellen, zodat je binnen jouw budget een woning realiseert waarin je fijn en prettig leeft? Inclusief je vurig gewenste werkkamer of inloopkast.
  • oog heeft voor hoe jij leeft en daar het interieur op afstemt? Ik ontwerp een interieur dat zowel persoonlijk en sfeervol als praktisch is. Oftewel: met genoeg opbergruimte en zitplekken, maar wel met de wow-factor.
  • een woning creëert waarin alles klopt? Je kiest de juiste meubels, kleuren en materialen zonder dat je tot vervelens aan toe tientallen meubelwinkels hoeft af te gaan of miskopen doet.
  • je interieur meer persoonlijkheid geeft en daarbij niet bang is voor een vleugje kleur? Ik maak van jouw interieur een eenheid.
  • de hele verbouwing voor je kan begeleiden, bouwprofessionals inschakelt, offertes aanvraagt en meubels met korting kan kopen?

plan je gratis intake in

De verbouwing een blok aan je been? Nee hoor, Studio Yellow Block is jouw blok om op te bouwen.
kortom
Je wilt dat je huis niet gewoon een plek is om te wonen. Het moet JOUW plek worden. Een plek die je inspireert, waar je kunt leven zoals je wilt en waarin rekening is gehouden met elk gezinslid.

Trek mij dan aan mijn jasje! Ik ben Marije van Studio Yellow Block. Interieurontwerper, kleurenkenner, enthousiasteling en degene die een sfeervol en persoonlijk interieur kan creëren waar jij blij van wordt.

plan je gratis intake in

hoe ga ik te werk bij verbouwadvies?

Elke verbouwing is anders. Daarom beginnen we altijd met een digitaal intakegesprek, waarin we samen kijken naar jouw behoeften en het project bespreken. Gaat het om een indelingsplan voor een zolderverdieping of denk je eraan om je woning volledig te strippen?

Bij mijn verbouwadvies werk ik in vijf fases. Soms doorlopen we alle vijf de fases samen; soms heb je maar één of een paar fases nodig.

the site visit

Na de digitale intake krijg je van mij een offerte. Zo weet je in grote lijnen wat ik voor je kan betekenen. Daarna kom ik graag bij je langs om je woning te bekijken en eventueel in te meten. Ik kijk naar de technische mogelijkheden en beoordeel of verder bouwkundig onderzoek nodig is. Daarnaast bespreken we je woonwensen uitgebreid. Wat zou je willen? Wat mis je nu? (Bij kleinere verbouwingen, zoals een nieuw dakkapel, is een site visit niet altijd nodig.)

the fundamentals

Je kunt pas een offerte opvragen bij een aannemer als je een doordacht plan hebt. Binnen het traject ‘the fundamentals’ zorgen we dat het fundament voor jouw nieuwe plannen zijn uitgewerkt. De eerste stap is een plan voor de meest efficiënte indeling van je huis of ruimte. Daarna kan ik ook een technische plattegrond voor je maken met een lichtplan en de plek voor de stopcontacten. Ook teken ik een nieuwe keuken en/of badkamer voor je uit in 3D-beelden en maak ik een werkbeschrijving voor de aannemer. De praktische zaken zijn nu uitgewerkt.

the search

We zoeken een aannemer die bij je past en die verstand van zaken heeft. Ik vergelijk de verschillende offertes op inhoud en kosten.

the look & feel

Daarna gaan we een plan maken voor je interieur. Van de bouwkundige keuzes schakelen we nu over op keuzes voor materialen, kleuren, meubels en afstyling. Van de badkamertegels tot de kussens. Ik start met een creatief concept. Dit werk ik daarna uit. Je ontvangt van mij een compleet interieurplan, inclusief 3D beelden van de ruimte en een shoppinglist.

the execution

Wil je zelf geen omkijken hebben naar de uitvoering van de verbouwing en de interieurplannen? Ik help je graag! Ik overleg met de aannemer en kan eventueel nog andere verbouwprofessionals voor je zoeken. Ook kan ik de meubels en accessoires voor je kopen met korting om daarmee je woning volledig af te stylen. Jouw droomhuis is klaar om in geleefd te worden!

Wat kost een ontwerp voor een verbouwing?
De ene verbouwing is de andere niet. Na de gratis en vrijblijvende offerte krijg je van mij een offerte op maat. Om je alvast een indicatie te geven kun je denken aan het volgende: – een indelingsplan op schaal voor een woonkamer en keuken: vanaf 1000 euro
– een technisch plan met licht en elektra: vanaf 850 euro
– een compleet 3D plan voor een woonkamer en keuken inclusief kleur en materiaal: vanaf 2750 euro

Uiteraard bespreken we ook het budget dat jij wil uitgeven aan de verbouwing en aan je nieuwe interieur. Ik ben kritisch op offertes van aannemers en ga voor het beste resultaat. Door mijn gedegen voorwerk en plannen bespaar je bijsturing- of meerwerkkosten.  

 

plan je gratis intake in

over Studio Yellow Block

Interieuradvies voor verrassende verbouwingen

Mijn naam is Marije Duijn en ik creëer een interieur dat bij jou past. Als verbouwexpert neem ik je de interieurdilemma’s, bouwkundige keuzes, styling en verbouwperikelen uit handen. Ik ben een interieurontwerper die praktisch en rationeel, maar ook speels en creatief is.

Ik houd van kleur, speelse tintjes en van indelingsplannen maken waar je zelf nog niet aan had gedacht. Verder ben ik verknocht aan melkchocolade én mijn stad Amsterdam.

Interieurs ontwerpen kwam op mijn pad toen mijn vriend en ik een nieuwbouwwoning kochten. Dus verruilde ik mijn werk als business-analist voor een studie tot interieurontwerper. Na een paar jaar blokken was Studio Yellow Block een feit.

Sindsdien heb ik tientallen klanten begeleid met verbouwadvies, nieuwbouwtrajecten en make-overs. Ik werk samen met makelaars en werk voor bedrijven als Eijerkamp en fonQ. Ik schreef Het Nieuwbouw Handboek als nieuwbouwspecialist en run mijn eigen Academy.

het nieuwbouw handboek

Als nieuwbouwexpert en vanuit mijn eigen ervaring met het kopen van een nieuwbouwwoning schreef ik Het Nieuwbouw Handboek. Dit is dé complete handleiding voor iedereen die een nieuwbouwhuis koopt. Bestel het boek via mijn site. Daarmee is de eerste stap richting jouw nieuwe droomhuis gezet.

Gezien in
Situatie-voor-verbouwingNieuwe-situatie
D

Situatie voor verbouwing

Oude sociale huur woning met veel hokjes

E

Nieuwe situatie

Een grotere ruimte met uitbouw – wc & meterkast verplaatst

B

Preview

Zo visueel lever ik het aan je op!

Reviews

jouw verbouwing, mijn verbouwing?

Wil jij geen verbouwstress, maar wel zeker weten dat je woning na de verbouwing perfect bij je past? Schakel mij in voor verbouwadvies. Schiet een gratis eerste afspraak in mijn agenda in. Dan kunnen we jouw woonwensen bespreken.

plan je gratis intake in

faq
Waarom is het belangrijk om een interieurontwerper in te schakelen voor een verbouwing?

Als je je huis gaat verbouwen, krijg je allerlei technische keuzes voor je kiezen. Laat je muren doorbreken? Of de keuken of badkamer verplaatsen? Hoe eerder je doordachte keuzes maakt, hoe meer er straks mogelijk is om het interieur naar jouw wens te maken. Bovendien voorkom je zo dat je later spijt hebt van keuzes, bijvoorbeeld als je lichtpunten in de praktijk toch niet handig zijn geplaatst of als je keuken wel erg groot uitvalt. Ik help je bijvoorbeeld ook met een technische tekening om de lichtpunten en stopcontacten op een logische plek te laten maken.

Wat kost interieuradvies voor mijn verbouwing?

Elke verbouwing is anders. Zo kost een verbouwing van een nieuwe dakkapel veel minder tijd dan een verbouwing van een complete woning. Daarom maak ik altijd een offerte op maat. Na onze eerste kennismaking kan ik je een nauwkeurige inschatting toesturen. Voor mijn interieuradvies krijg je altijd veel vrije tijd terug. Je hoeft zelf minder tijd in de verbouwing te steken en hebt er nauwelijks zorgen over. Dat terwijl je wél de zekerheid hebt over een mooie woning die tot in detail bij je past.

Wat is het verschil tussen een stylist, ontwerper en architect?

Een stylist helpt je bij de styling van een woning (de meubels, materialen, kleuren, etc.) om hier een mooi geheel van te maken. 

Ik ben zelf interieurontwerper en help je naast styling ook met de functies van ruimtes, de juiste indeling, de verhoudingen en maatwerk. Zo maak ik ook technische plattegronden en denk ik goed na over een passende routing in je nieuwe huis. 

Daarnaast bestaan er binnenhuisarchitecten. Dit zijn interieurontwerpers met nog meer bouwkundige kennis. Door veel ervaring heb ik inmiddels ook heel wat bouwkundige kennis opgedaan. Op dit moment volg ik een traject tot interieurarchitect, waarmee ik mijn bouwkundige expertise uitbreid.

In welke regio werk je?

Ik woon zelf in Amsterdam, maar help ook klanten in andere delen van Nederland. Waar nodig kunnen we online of telefonisch contact hebben. Voor de eerste kennismaking kom ik bijna altijd bij je thuis langs om de woning te bekijken en om persoonlijk kennis te maken. Wil je elkaar ook voor andere afspraken face to face ontmoeten? Dan kunnen we afspreken in mijn studio in Amsterdam (maak er meteen een leuk dagje Amsterdam van, ik geef je graag leuke local-tips!) of ik kan tegen een meerprijs jouw kant op komen. 

Ik wil alleen een indelingsplan voor mijn nieuwe woonkamer met aanbouw of een verkamering van mijn zolderverdieping. Kan dat?

Ja, dat kan! Ook voor enkel indelingsplannen voor een verbouwing ben je bij mij aan het juiste adres. Plan je call en we bespreken de mogelijkheden!

Ik wil alleen wat kleine veranderingen doorvoeren. Is dat ook mogelijk?

Dat kan zeker. Een verbouwing bestaat niet altijd uit grootse ingrepen. Je kunt mij ook inschakelen voor een ‘Make-over’-traject. Dan maken we jouw woning helemaal naar jouw smaak zonder muren door te breken. Met enkel andere kleuren op de muren, een nieuwe indeling van je huis of andere meubels kun je soms al een groot verschil maken.