werk met mij

creatief én praktisch interieurdesign

Van nieuwbouwtrajecten tot make-overs tot concept-design

Heb je het gevoel dat je niet alles uit de vierkante meters haalt? Mis je de gezelligheid en kleur in je woning? Ben je uitgekeken op je interieur dat het al jaren “net niet helemaal is”? Of is je bedrijfsinterieur geen match met wat je met jouw merk wilt uitstralen? Dan ben ik de eerste bouwsteen richting een interieurdesign dat bij je past. Bouw op mij, werk met Studio Yellow Block.

interieurdesign voor jouw huis of bedrijf

Hoe deel je je ruimte efficiënter in? Hoe maak je van jouw betonnen blokkendoos (lees: nieuwbouwwoning) een sfeervol interieur waarin je je vanaf moment 1 thuis voelt? Waar begin je als je nieuw aangekochte huis echt toe is aan een verbouwing? En hoe tover je jouw kantoor om tot een ruimte waarin gasten én medewerkers direct een fijn gevoel krijgen?

Ik ben er voor nieuwbouwkopers, mensen met verbouwplannen, bewoners die toe zijn aan een huismake-over én voor bedrijven die hulp nodig hebben bij een concept-design-vraagstuk.

Van indelingsplannen tot complete nieuwbouw of verbouwtrajecten – lees hieronder wat ik voor jou kan doen.

hoe kan ik jou helpen?

nieuwbouw inrichten

Maak vanaf de eerste ruwbouwkeuzes de juiste beslissingen. Ik adviseer je hoe je jouw nieuwbouwhuis slim indeelt met een efficiënt indelingsplan. Ook kan ik o.a. een lichtplan en 3D-keukenontwerp maken en geef ik je advies over meer- en minderwerk. Zo laat je je nieuwbouwwoning direct realiseren zoals dat bij jou past. Ook de interieurstyling kan ik voor je doen. Van kleurkeuzes tot meubels.

verbouw begeleiding

Is je woning niet meer naar jouw wens? Wil je bijvoorbeeld de indeling veranderen, je zolder verbouwen of de badkamer vernieuwen? Als interieurontwerper vertaal ik jouw woonwensen naar een efficiënt indelingsplan en een look & feel. Van kleuren tot materialen en meubels – elke centimeter denken we uit.
Ook het volledige projectmanagement kan ik voor je doen.

interieur make-over

Je hoeft niet altijd muren af te breken voor een compleet nieuw interieur. Met een make-over laat ik je woning er zonder grote verbouwingen weer als nieuw uitzien. Ik ontwerp een 3D-plan passend bij je woonwensen, adviseer je over een slimme indeling en denk de look en feel uit. Dankzij nieuwe kleuren, materialen, meubels en accessoires leef je er met nog meer plezier.

interieuradvies bedrijven

Ook organisaties geef ik advies over interieurdesign en concept-designvraagstukken. Laat mij een nieuw, praktisch én passend bedrijfsinterieur ontwerpen. Ook kan ik creatieve en praktische concepten voor je bedenken dankzij mijn achtergrond in zowel interieur als business development. Van traineeships tot nieuwe concepten – ik ben voor veel in.

Is je interieur een blok aan je been? Blokkeer je bij het maken van keuzes? Ik help je aan een passend interieurdesign. Voor nieuwbouw, verbouw én bedrijfsinterieurs.

Mijn eigen boek

het Nieuwbouw Handboek

Een nieuwbouwhuis koop je van een plattegrond. Binnen de kortste keren krijg je al lastige keuzes voor je kiezen. Stopcontacten? Lichtplan? Een uitbouw? De keuken of badkamer casco laten opleveren? Help! Geen nood: ik schreef Het Nieuwbouw Handboek als jouw eerste hulp bij nieuwbouw. Lees hierin stap voor stap hoe jij je droomhuis creëert en inricht.

over Studio Yellow Block

Creatief én praktisch. Stijlvol én leefbaar. Als interieurontwerper maak ik niet alleen een sfeervol interieurdesign, maar zorg ik er ook voor dat het volledig bij jou en je leefstijl past.

Mijn naam is Marije: oprichter van Studio Yellow Block. Interieurontwerper, concept-designer en nieuwbouwspecialist.

Door het kopen en volledig inrichten van mijn nieuwbouwwoning wist ik als geen ander: een woning en werkplek waar je je fijn voelt, is cruciaal. Al tientallen klanten heb ik geholpen bij nieuwbouwtrajecten, verbouwingen en make-overs. Daarnaast werk ik o.a. samen met gebiedsontwikkelaar BPD, geef ik trainingen bij woonwinkel Eijerkamp en schreef ik Het Nieuwbouw Handboek.

Reviews
Gezien in

Studio Yellow Block voor jouw interieurdesign?

Wil je van jouw huis meer maken dan alleen een ruimte tussen vier muren die toevallig jouw thuis is? Plan een afspraak in mijn agenda! Dan gaan we in een digitale call samen de diepte in over jouw interieurvraagstuk.

faq
Waarom is het slim om een interieurdesigner in te schakelen voor interieurdesign?
Of je nu een nieuwbouwwoning hebt gekocht, net in je huis bent ingetrokken of al een tijdje woont waar je woont – je kunt eindeloos veel keuzes maken over je interieur. Elke keuze brengt kosten met zich mee. En als je later toch niet blij bent met gemaakte keuzes, is dat al helemaal een flink kostenplaatje. Daarom is het slim om er een interieurdesigner bij te betrekken. Die helpt je om direct de juiste keuzes te maken, zowel over de indeling van je huis (denk aan de functies van ruimtes en de plek van tussenmuren, lichtpunten en stopcontacten) als over de meubels en afstyling. Zo creëer ik een interieur dat eenheid uitstraalt. Ook bespaar ik je veel tijd, zodat je niet elke week naar een woonboulevard hoeft te gaan. Bovendien krijg je dankzij mij korting op je aan te schaffen meubels!
Wat kost jouw interieuradvies?

Ik werk met offertes op maat, omdat elk project totaal anders is. Een verbouwing van een dakkapel kost bijvoorbeeld veel minder tijd dan het volledig inrichten van een nieuwbouwwoning. In een gratis digitale call kunnen we samen kijken wat jouw wensen zijn. Daarna laat ik je ook weten wat de investering is als je dit project aan mij uitbesteedt. Voor mijn nieuwbouwtraject zijn de prijzen vooraf beter te duiden. Kijk daarom bij mijn nieuwbouwtrajecten als je daar meer over wilt weten.

In welke regio werk je?

Ik help klanten in heel Nederland. Omdat er ook veel online en telefonisch mogelijk is, hoeven we niet dicht bij elkaar te wonen. Dat geldt vooral bij nieuwbouw, omdat de woning er dan nog niet staat en we dus met een plattegrond werken. Voor een verbouwing of make-over kom ik bij grotere interieurvragen altijd een keer langs om je woning in het echt te bekijken. Vind je het prettig om meer afspraken face-to-face te plannen? Geen probleem. Je bent altijd welkom in mijn studio in Amsterdam (gevestigd in mijn eigen nieuwbouwwoning!). Ook kan ik tegen een meerprijs jouw kant op komen.

Wat is het verschil tussen een stylist, ontwerper en architect?

Een stylist zal vooral de afstyling van je woning doen (de meubels, materialen, kleuren, etc.), zodat het een mooi geheel wordt.

Ik ben zelf interieurontwerper (ook wel: interieurdesigner), wat betekent dat ik meer doe dan alleen styling. Zo kan ik je ook helpen bij de functies van ruimtes, de juiste indeling, de verhoudingen en maatwerk. Ik maak bijvoorbeeld ook een technische plattegrond van je woning (inclusief lichtpunten en zichtlijnen) en denk na over een passende routing in huis.
Daarnaast bestaan er binnenhuisarchitecten. Dit zijn interieurontwerpers met nog meer bouwkundige kennis. Door mijn uitgebreide ervaring heb ik inmiddels ook veel bouwkundige kennis in huis. Op dit moment volg ik een traject om officieel de titel interieurarchitect te mogen dragen. Daarmee breid ik mijn bouwkundige expertise verder uit.

Is het voor mij nodig om te verbouwen of is een make-over voldoende?
Dat ligt er aan. Is je wens om de ruimte op zolder optimaal te gebruiken? Dan kan een dakkapel een verstandige keuze zijn. Daarvoor is verbouwen nodig. Maar ik heb ook al meerdere klanten gehad die bij mij kwamen om de keuken te verplaatsen, terwijl later bleek dat daar andere interieurwensen onder zaten. Deze mensen hebben duizenden euro’s bespaard door met mij aan de slag te gaan. Uiteindelijk is hier de keuken op zijn plek gebleven en heeft de gehele ruimte een mooie make-over gekregen, waardoor alles nu bij elkaar past. Dus soms kan een make-over het woonprobleem ook al oplossen.